Αλβανία: Η στιγμή που η ΕΜΑΚ σώζει εγκλωβισμένο (vd)

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στις περιοχές της Αλβανίας που επλήγησαν από τον σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονται ακόμη θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων.

Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 30, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 700 μερικοί εκ των οποίων αναμένεται να μεταφερθούν και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να νοσηλευτούν.

Ωστόσο, χιλιάδες είναι ακόμη οι πολίτες της γειτονικής χώρας που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα δηλώνει ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί η διάσωση όσο περισσότερων ανθρώπων γίνεται.

Ανάμεσα δε, στα κλιμάκια των στρατιωτικών, των αστυνομικών και της Πολιτικής Προστασίας που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές, βρίσκονται και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ που εστάλησαν προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό πολιτών μέσα από τα συντρίμμια.

Δύο άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν

Μέχρι σήμερα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στην Αλβανία έχουν απεγκλωβίσει δύο ανθρώπους ζωντανούς, κυρίως από κτίρια που βρίσκονται στην πόλη Θουμάνε που ήταν από αυτές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα πλήγματα από τον σεισμό.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που δεν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανούς τους ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί, ωστόσο, το έργο τους εξακολουθεί να είναι δύσκολο.

Σήμερα, στη δημοσιότητα δόθηκαν δύο βίντεο που καταδεικνύουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ προκειμένου να βγάλουν έναν άνθρωπο από τα συντρίμμια και ο οποίος διατηρεί τις αισθήσεις του χάρη στο οξυγόνο που του έχει παρασχεθεί.

Η προσπάθεια απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, την στιγμή που στο βίντεο ακούγεται μια φωνή: «Ω Θέε μου, ω Θεέ μου» η οποία και συγκλονίζει.

Δείτε τα βίντεο εδώ…

Loading