Αλεξανδρίδης: Χρειάζεται να μπει “νέος αέρας” στο ΕΕΘ

Στις εξελίξεις στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αλλά και στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, αναφέρθηκε μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης, Πρόεδρος της επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης Μελών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου.

Για την παραίτηση μελών, μεταξύ των οποίων και του Α’ αντιπροέδρου του ΕΕΘ, δήλωσε: «Το επιμελητήριο χρειάζεται ανανέωση η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει η ανανέωση στις εκλογές ή θα πρέπει να γίνει η ανανέωση να έρθει νωρίτερα. δεν μπορεί να συνεχιστεί με αυτήν την εσωστρέφεια που δημιουργείται. Τιμούμε και σεβόμαστε τα ιστορικά στελέχη του επιμελητηρίου και ειδικά τον Μιχάλη Ζορπίδη,  ο οποίος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και σοβαρός επαγγελματίας και πρόεδρος με μεγάλη συνεισφορά στην πόλη και στο επιμελητήριο αλλά θα πρέπει να ανοίξουν τα παράθυρα του επιμελητηρίου να μπει νέος αέρας μέσα. Πρέπει να περάσουμε σε άλλη εποχή. Θα πρέπει το δεύτερο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας να το κάνουμε πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας και γι’ αυτό και προσπαθούμε ο καθένας από την επιτροπή του και τα άτομα τα οποία έχει να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες να γίνει αυτό το πράγμα», τόνισε ο κ. Αλεξανδρίδης.

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης Μελών ΕΕΘ

Αναφορικά με την Επιτροπή, ο κ. Αλεξανδρίδης τόνισε προσπαθεί να βγάλει μια νέα φιλοσοφία στους επαγγελματίες. «Να διευρύνουμε το χώρο της εργασίας τους, να μην ασχολούνται μόνο με τη γειτονιά τους και την πόλη τους. Άρα πάμε σε μεθόδους όπως τα e-shop σε κάποιους επαγγελματίες. Θέλουμε να τους εκπαιδεύσουμε σε αυτό, να τους εκπαιδεύσουμε σε ξένες γλώσσες. Θέλουμε να κάνουμε τους επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης να βλέπουν σαν αγορά τους όλη την Ευρώπη και γιατί όχι όλον τον κόσμο και όχι μόνο το νομό Θεσσαλονίκης και νομίζω ότι θα το πετύχουμε».

Για την επιστροφή στην κανονικότητα

«Καλούμαστε όλοι οι επαγγελματίες να κερδίσουμε το στοίχημα των μαγαζιών υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν πρέπει ο κόσμος να φοβάται, τηρούνται όλα τα μέτρα και θα πρέπει να βγει ο κόσμος για να κερδίσουμε και πάλι την κανονικότητα μας. Κερδίζοντας την κανονικότητα στη ζωή μας, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα να ανοίξουμε τα μαγαζιά, να δημιουργηθεί ο τζίρος μας, να δημιουργηθεί το ΑΕΠ και σιγά-σιγά να μπούμε στην κανονικότητα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε το αύριο, οι επαγγελματίες περάσαμε μια πολύ δυνατή κρίση, δέκα χρόνια. Νομίζω ότι αυτή την κρίση θα την περάσουμε πιο εύκολα. Βέβαια θα έχουμε και εργαλεία χρηματοδοτικά από την Ευρώπη».

Να μας ενημερώσει η διοίκηση του δήμου Κορδελιου – Ευόσμου, τί ακριβώς κάηκε

«Ευτυχώς δεν είχαμε θύμα στην ανθρώπινη ζωή αλλά δεν ξέρουμε τί επιπτώσεις είχαμε στην υγεία των πολιτών γιατί δεν ξέρουμε τι κάηκε εκεί πέρα» τόνισε ο κ. Αλεξανδρίδης. Ο ίδιος μάλιστα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κάλεσε την διοίκηση να ενημερώσει τί κάηκε.

«Ξέρετε πόσο επιβαρυμένο είναι το περιβάλλον στη δυτική Θεσσαλονίκη. Τώρα να καίμε και μόνοι μας πλαστικά στην περιοχή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Πήραμε μια απόφαση πρόσφατα ακόμα και τα χωράφια και τα οικόπεδα τα οποία υπάρχουν και δεν τα καθαρίζουν οι ιδιοκτήτες τους να προχωρήσει ο δήμος να τα καθαρίσει. Αλλά ας ξεκινήσει ο δήμος πρώτα να καθαρίζει τα δικά του. Και όταν βρει χρόνο να καθαρίσει και τα υπόλοιπα γιατί το πρόβλημα είναι ότι δεν καθορίζονται οι δημόσιοι χώροι και μετά οι ιδιωτικοί. Το οικόπεδο το οποίο πήρε φωτιά δεν ήταν ιδιωτικός χώρος, ήταν δημόσιος χώρος, ήταν ένας χώρος στον οποίο πηγαίνανε και τα ογκώδη μπάζα μέσα εκεί και τα οποία κάποια στιγμή πήραν φωτιά. Όταν αφήνεις εύφλεκτα υλικά και όταν είναι η εποχή που έχει 40 βαθμούς, θα έπρεπε να είμαστε όλοι υποψιασμένοι ότι μπορεί εκεί να υπάρξει ένα ατύχημα, θα έπρεπε να το προσέξουμε και να κάνουμε κάποιες κινήσεις».

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον δήμο Κορδελιού – Ευσόμου

Με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Κορδελιού – Ευόσμου, ο κ. Αλεξανδρίδης άσκησε δριμεία κριτική στον δήμαρχο για θέματα καθαριότητας και υποδομών, λέγοντας ότι την περίοδο της καραντίνας χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το δήμο, εξηγώντας ότι «έχουμε χάσει τις ευκαιρίες που είχαμε με τον κορονοϊό που ο κόσμος ήταν κλεισμένος στα σπίτια του και οι πλατείες και οι πεζόδρομοι ήταν όλοι έρημοι οι υποδομές αυτές να διορθωθούν. Να αλλαχτούν κάποια πεζοδρόμια, κάποια κράσπεδα, να διορθωθούν κάποια σιντριβάνια που έχει χρόνια που δεν δουλεύουνε και απλά υπάρχουνε. Αυτά έπρεπε να γίνουν τώρα. Δυστυχώς αυτή η ευκαιρία χάθηκε. Πρέπει μάθουμε να βλέπουμε τα συμβάντα ως ευκαιρίες για έργα και όχι να καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας και ο δήμος να περάσει στην ψηφιακή εποχή. Ο δήμος αυτή τη στιγμή λειτουργεί όπως λειτουργούσε πριν από 20 χρόνια. Δεν είναι έτσι. Κάθε γενιά πρέπει να συνεισφέρει στο δήμο της και κάθε γενιά θα πρέπει να βάζει το λιθαράκι της, ώστε να πάμε σε ένα δήμο, όπως ο δήμος Τρικαίων. Μπορούμε να μιμηθούμε αυτούς τους πετυχημένους δήμους και δημάρχους, κατέληξε ο κ. Αλεξανδρίδης.

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Αλεξανδρίδης στον Flash 99.4

Loading