Ακάρ: Δε νομίζω ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο με εμάς!

Συνεχίζεται η προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς προς τη χώρα μας, με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να αναφέρεται σε πιθανή στρατιωτική εμπλοκή.

Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Ακάρ τόνισε: «Δε νομίζω πως η Ελλάδα επιθυμεί να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία. Θέλω να υπογραμμίσω πως δεν είναι και μαθηματικά βολικό γι’ αυτούς. Εμείς αυτό που λέμε, είναι να καθίσουμε και να συζητήσουμε».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί στρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών: «16 από 23 νησιά του Αιγαίου είναι στρατιωτικοποιημένα, ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης. Υπάρχει ανεπίσημη στρατιωτική παρουσία. Νιώθετε κάποια απειλή και το κάνετε αυτό; Δεν υπάρχει καμία χώρα με χωρικά ύδατα στα 6 μίλια και 10 μίλια στον αέρα. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Ας συναντηθούμε κι ας συζητήσουμε. Θέλουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο κι έχουμε κάνει κάποια πρόοδο».

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Αγιά Σοφιά, όντας εκ νέου προκλητικός: «Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και οποιαδήποτε άλλη χώρα μπορούν να προχωρήσουν υιοθετώντας αντι-τουρκική στάση. Η Αγιά Σοφιά ανήκει στη Δημοκρατία της Τουρκίας και θα τη χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε. Δεν μπορούν ξένοι να εμπλακούν στα σχέδιά μας για την Αγιά Σοφιά».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Ακάρ σημείωσε ότι «έχουμε την ενημέρωση ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται εκτός χώρας».

Δείτε επίσης: Τουρκία: Σύλληψη 149 υπόπτων για σχέσεις με Γκιουλέν

Loading