Αφ. Λατινοπούλου: “Να πούμε συγνώμη στον Τσιτσιπά”

“Ο αθλητισμός από μικρή ηλικία σου δίνει στόχο, πράγμα που δεν σου δίνει το σχολείο”, δήλωσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και διακεκριμένη αθλήτρια του τέννις, στον αέρα της εκπομπής “Απλά επικίνδυνοι”, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4. H κα. Λατινοπούλου αναφέρθηκε στην μεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο ATP Finals, τονίζοντας πόσο δύσκολος είναι ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα, που η χρηματοδότηση είναι πενιχρή και τα κίνητρα λίγα.

“Έπρεπε να γραφτεί συγνώμη προς τον Στέφανο”

“Αυτό που κατάφερε χθες ο Στέφανος δεν το έχει καταφέρει κανένας Έλληνας. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι΄αυτόν. Το να συμβεί κάτι τέτοιο από Έλληνα είναι πραγματικά θαύμα, γιατί όλες οι συνθήκες είναι εναντίον του στην Ελλάδα. Είδα πολλούς να γράφουν συγχαρητήρια. Αν κάτι έπρεπε να γραφτεί χθες και σήμερα, αυτό είναι μια μεγάλη συγνώμη προς τον Στέφανο. Μια συγνώμη γιατί του γύρισαν την πλάτη και δεν του στάθηκαν στα δύσκολα. Έκανε έναν πολύ μοναχικό αγώνα. Έπρεπε να τον “διώξουμε” από την Ελλάδα για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ουσιαστικά τον διώξαμε από την πατρίδα του”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η κα. Λατινοπούλου μίλησε και για τις δικές της εμπειρίες στον χώρο του αθλητισμού, καθώς και για τις δυσκολίες που συνεπάγεται η ενασχόληση με το τέννις. “Σε πολύ μικρό επίπεδο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έζησα παρόμοιες καταστάσεις με τον Στέφανο. Ο Στέφανος πέρασε από αυτές τις φάσεις κι έφτασε ακόμα παραπέρα. Επειδή ακριβώς έζησα πώς είναι να γυρνάς σε ξένες χώρες και να σε απορρίπτει η Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σίγουρα έπαιξε ρόλο για το ότι σταμάτησα την καριέρα μου στα 21, το γεγονός πως άρχισε η κρίση στη χώρα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε κάποιους να στηρίξουν την προσπάθεια”.

“Τα παιδιά έχουν πλέον ένα ζωντανό πρότυπο στο τέννις, έναν ήρωα”

Σε ερώτηση σχετικά με το αν στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν υποδομές που να μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια αθλητών του βεληνεκούς του Στέφανου Τσιτσιπά, η ίδια ήταν καταφατική. Ωστόσο επέστησε την προσοχή των ακροατών σε δύο άλλα βασικά προβλήματα.

“Το πρόβλημα για πολλά παιδιά ήταν ότι δεν είχαν ένα πρότυπο. Τώρα που υπάρχει το ζωντανό πρότυπο, το οποίο έχει γίνει ήρωας, ευελπιστώ να έχουν παραπάνω όρεξη να προσπαθήσουν και να πετύχουν κάτι. Γιατί με οτιδήποτε κι αν ασχολείσαι, θα πρέπει να στοχεύεις κάπου. Το να έρχονται παιδιά στο τέννις χωρίς να βλέπουν ή να ξέρουν έναν ήρωα, μπορεί να τα κάνει να βαρεθούν. Όχι λόγω των προπονήσεων, αλλά λόγω του ότι δεν βρίσκουν κάποιο νόημα σε αυτό. Πλέον έχουν περισσότερη όρεξη και ζητάνε να κατέβουν σε αγώνες”.

“Όταν προπονείς για χρόνια παιδάκια, δεν μπορείς να αναλάβεις αθλητές σαν τον Στέφανο”

“Ένα άλλο πρόβλημα είναι οι προπονητές. Πιστεύω πως δεν έχουμε προπονητές που να θέλουν να ασχοληθούν με τα παιδιά. Και όταν για πολλά χρόνια δεν προπονείς πρωταθλητές, αν έρθει κάποιος πρωταθλητής και σου ζητήσει να τον προπονήσεις, δεν θα είσαι προετοιμασμένος. Όταν προπονείς για χρόνια παιδάκια, δεν μπορείς ξαφνικά να αναλάβεις αθλητές σαν τον Στέφανο”.

Καταλήγοντας, η κα. Λατινοπούλου μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος στον πολιτικό στίβο. Και όπως κατέληξε και η ίδια: “Ο χώρος της πολιτικής έχει πιο ύπουλα παιχνίδια από τον χώρο του αθλητισμού. Στην πολιτική δεν υπάρχει ευγενής άμιλλα, υπάρχουν μαχαιρώματα”.

Όλόκληρη η συνέντευξη της κας. Λατινοπούλου εδώ:

 

Loading