Όλα έτοιμα για τον Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”

Από νωρίς το πρωί ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες από  διοργανωτές και εθελοντές και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Βόρεια Ελλάδα, ο 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» θα πλημμυρίσει σήμερα (1/4) τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, καθώς το σύνθημα ούτως ή άλλως είναι «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε».

Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον μαραθωνοδρόμο, Στέλιο Κυριακίδη,  αφού εκτός από αθλητικό χαρακτήρα, η διοργάνωση έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Να σημειωθεί ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο, τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ. καθώς και τον παράλληλο του αγωνιστικού προγράμματος του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμο 1.000 μ. στον οποίο θα πάρουν μέρος, μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά 21.000 δρομείς από πέντε ηπείρους και 57 χώρες, προερχόμενοι ακόμη και από μέρη, όπως η Τζαμάικα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Δομινικανή Δημοκρατία και το Χονγκ – Κονγκ.

Και συμμετοχές μεγάλων αθλητών

Στην κατηγορία ανδρών, στην εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου στην Πέλλα θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Κενυάτες Ντάνιελ Ρότιτς και Σάμσον Κάγκιε, καθώς επίσης ο Κυριάκος Συμιριώτης και ο Γιάννης Κρέκας, Μιχάλης Καλομοίρης, Βασίλης Τσώλης, Παύλος Τζαναβάρας, Δημήτρης Τασόπουλος, Γιάννης Χρυσικόπουλος.

Στις γυναίκες, τη νίκη θα διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, η Κενυάτισσα Γιούνες Μορέα Ονιάτσα, η περσινή νικήτρια Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη και η δεύτερη στις κούρσες των δύο τελευταίων ετών Μαρία Βράιτς από την Κροατία, ενώ πρόσθετο κύρος δίνει η παρουσία της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Μαρίας Πολύζου, η οποία θα τρέξει με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» για να προωθήσει τις εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. προμηνύεται η καλύτερη κούρσα στην ιστορία του θεσμού, αφού θα συμμετάσχουν ο Ούγγρος Λάζλο Γκρέγκορ, οι Κώστας Γκελαούζος και Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Ιάσων Ιωαννίδης, Θεόδωρος Αναγνώστου, Γιάννης Ζερβάκης και ο Χρήστος Μπουντούλης.

Εξίσου μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον στις γυναίκες, όπου θα τρέξουν η Ράνια Ρεμπούλη και οι Στέφανι Λεοντιάδου, Βίκυ Καραγεωργάκη.

Η πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη θα επιδιώξει το «νταμπλ», αφού θα συμμετάσχει και στον Δρόμο των 5.000μ., με στόχο να θριαμβεύσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Ξεχωριστή αίγλη θα δώσουν οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο και περιλαμβάνει την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».

Οι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Πηγή Δεβετζή, Πόπη Ουζούνη, Πόλυ Σαρέγκου, Αναστασία Κελεσίδου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Ευαγγελία Ψάρρα, Γιάννα Χατζηιωάννου, Ιωάννης Μελισσανίδης, Όθων Μοσχίδης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Κλεάνθης Μπάργκας, Λευτέρης Κακιούσης, Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο ρέκορντμαν της κωπηλασίας Βασίλης Τσανταρλιώτης, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Κυριακή Ουδατζή και η συντονίστρια του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα» Κούλα Γιαννακίδου θα δώσουν ραντεβού στην εκκίνηση του Δρόμου 5.000μ., όπου θα συμμετάσχει επίσης ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος στους πρόσφατους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες,

Loading