Τσελίκ: «Καταδίκη του πολιτικού κωμικού Καμμένου»

Τουρκικό παραλήρημα κατά του Πάνου Καμμένου από τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. Ο Τούρκος υπουργός προχώρησε σε μία σειρά αναρτήσεων μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας «αλαζόνα πολικό κωμικό» τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να τον καταδικάσει.

Για συνεχείς προκλήσεις μιλά ο Τσελίκ

Στις απανωτές αναρτήσεις που έκανε την Κυριακή του Πάσχα στο Twitter, ο Τσελίκ κάνει λόγο για «συνεχείς προκλήσεις» από το «άτομο που φέρει τον τίτλο του υπουργού Άμυνας».

Παράλληλα, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι με τη σιωπή της αποδέχεται αυτήν την τακτική του Πάνου Καμμένου.

Μάλιστα, προχωρά και σε ονομαστική αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι, μολονότι μιλά για πολιτικές και νομικές αρχές, εθελοτυφλεί απέναντι στη συμπεριφορά του υπουργού του.

«Αυτός ο ‘πολιτικός κωμικός’ που φέρει τον τίτλο ‘Ελληνας υπουργός Άμυνας’, διαρκώς προκαλεί. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τη συναίνεσή της σε αυτόν τον προβοκάτορα, που μιλά για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων έναντι της Τουρκίας. Παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Τσίπρα για τις πολιτικές και νομικές αρχές σε διάφορα ζητήματα. Υπενθυμίζουμε ότι η ανομία και η πρόκληση γίνονται από τον δικό του υπουργό», έγραψε μεταξύ άλλων ο Τσελίκ.

Μήνυμα προς την Ευρώπη

Ο Τσελίκ απευθύνεται και προς την ΕΕ, υποστηρίζοντας πως «Πρέπει να καταδικάσει αυτό το πρόσωπο. Πρέπει να προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση. Οι αρχές είναι για όλους, δεν μπορούν να αγνοούνται ενώπιον των άδικων συμπεριφορών των μελών της» και πως «ειδάλλως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μοιάζει με κενό γράμμα».

Δεν είναι η πρώτη επίθεση στον Πάνο Καμμένο

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσελίκ επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας. Προ λίγων ημερών, εξάλλου, τον είχε αποκαλέσει “άμυαλο”!

Loading