Τριπλασιάζονται οι περιπολίες στον Έβρο

Αλλαγές στα ακριτικά στρατόπεδα του Έβρου επέφερε το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερτριπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών. Έτσι, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά. Επιπλέον, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Τέλος, από το ΥΠΕΘΑ σημειώνουν ότι οι αλλαγές στις μονάδες διοικητών των μονάδων στον Έβρο αφορούν προγραμματισμένες κρίσεις του Ελληνικού Στρατού και δε σχετίζονται με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Οι… «καρατομήσεις»

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων κρίσεων, ανακοινώθηκαν και οι μεταθέσεις του διοικητή της 16ης Μεραρχίας υποστράτηγου Δημήτρη Μπονώρα και του ταξίαρχου Ανδρέα Φλωράτου, διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας του Έβρου.

Ο υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού στο Στρατό Ξηράς, ενώ ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος αναλαμβάνει τη διοίκηση της Σχολής Πεζικού, στη Χαλκίδα.

Οι –μάλλον ευνοϊκές– αυτές μεταθέσεις από τον Έβρο στο ΓΕΣ και στη Χαλκίδα, χαρακτηρίστηκαν από πολλά ΜΜΕ ως «καρατομήσεις» εξαιτίας της σύλληψης των δύο στρατιωτικών, αν και από προχθές άρχισαν να ανακοινώνονται οι μεταθέσεις των υποστρατήγων και των ταξιάρχων του στρατού ξηράς, που έρχονται πάντα μαζί με τις ετήσιες κρίσεις των στρατιωτικών.

Loading