ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειδώνει» ο Νάσος Ηλιόπουλος στο Δήμο Αθηναίων

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναμένεται να πάρει το «χρίσμα» από το δημοτικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ «Αθήνα – Ανοιχτή Πόλη» που αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

Ο 35χρονος Νάσος Ηλιόπουλος έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού το 2002 και από το 2010 ως το 2013 διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, ενώ στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έχει σπουδάσει στο τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι ο πλέον στενός πολιτικός φίλος του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Ανήκει στον κύκλο των νεότερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προωθήσει σε ηγετικές θέσεις.

Είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που καθυστερούσε τις αποφάσεις της Κουμουνδούρου για το «χρίσμα» είναι η έλλειψη αναγνωρισιμότητας στο εξωκομματικό ακροατήριο.

Loading