Στον «αέρα» η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουν οι Βρυξέλλες στην εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς τρία «ανοικτά» προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης παραμένουν στον «αέρα».

Ειδικότερα οι ενστάσεις των Βρυξελλών αφορούν στη δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, στην απόφαση του ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό, και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Αποφασίζουν οι θεσμοί

Πληροφορίες από την «καρδιά» της Ευρώπης αναφέρουν ότι στο Euroworking Group της Δευτέρας οι θεσμοί θα εξετάσουν όλα τα δεδομένα προτού εγκρίνουν ή μπλοκάρουν την εκταμίευση των χρημάτων που περιμένει πως και πως η Αθήνα.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν χαρακτήρισε την εξέλιξη της όλης υπόθεσης ως «τεχνική», αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα μιας και θα αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι.

“Θολό” το τοπίο για προληπτική γραμμή στήριξης

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά την επιτήρηση μετά τον προσεχή Αύγουστο, αυτό είναι ένα ζήτημα διασυνδεδεμένο με τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ελάφρυνση του χρέους. Παρόλα αυτά δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το αν θα υπάρξει ή όχι προληπτική γραμμή στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Loading