Στην τελική ευθεία η δίκη για το σκάνδαλο Καρούζου

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για το σκάνδαλο Καρούζου καθώς εκδίδεται οσονούπω, ενδεχομένως κι αύριο, η απόφαση του δικαστηρίου.

Μετά από ένα χρόνο ακροαματικής διαδικασίας η εισαγγελική εισήγηση επί της ενοχής ήταν καταπέλτης για τον πρώην πανίσχυρο κατασκευαστή και την πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα που κατηγορούνται  για τα κακουργήματα  της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε ενοχή σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Κατ’ επάγγελμα

Το πρώην ζεύγος Καρούζου, που πλέον βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα, είχε παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα  στο οποίο αναφερόταν ότι το ξέπλυμα «τελούνταν κατ΄επάγγελμα,  καθώς φέρονται να είχαν διαμορφώσει  την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, καθώς και την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων, ώστε να δικαιολογούν   τραπεζικές  συναλλαγές   με αντικείμενο ιδιαιτέρως  υψηλά χρηματικά  ποσά, όπως επίσης με το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, και  την ίδρυση εξωχώριων – offshore- εταιριών».

Τα γλυκά με τα… μαύρα

Χαμός είχε γίνει στο ακροατήριο από τις αποκαλύψεις  του κατηγορούμενου αλλά και του δικηγόρου του Γιώργου Παπαδάκη  για κουτιά γλυκών με  διπλούς πάτους που στέλνονταν σε πολιτικά  και δικαστικά γραφεία είχαν προκαλέσει αίσθηση στο δικαστήριο, τον Φεβρουάριο του 2017.

Μάλιστα μετά από εκείνη τη συνεδρίαση, ο μεσίτης Ιωσήφ Λιβανός που έχει καταγγείλει από το 2010  στη Δικαιοσύνη και στο ΣΔΟΕ την υπόθεση, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να ξανανοίξει ο φάκελος προκειμένου να διερευνηθούν σε μεγαλύτερο βάθος οι καταγγελίες του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του άλλοτε πανίσχυρου ομίλου real estate και την εμπλοκή στην υπόθεση πολιτικών και δικαστικών.

Άλλωστε το ζεύγος Καρούζου δικάζεται  «για ξέπλυμα χρήματος μέσω δικτύου offshore εταιριών» χωρίς μέχρι σήμερα οι offshore αυτές να έχουν αποκαλυφθεί.

 

Loading