«Έδωσαν 400 δισ. στην Ελλάδα, και σε μας τίποτα» (vd)

«Στην Ελλάδα έδωσαν 400 δισ., σε μας γυρνάν την πλάτη» (vd)«Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά, όταν η Τουρκία έχει προβλήματα, της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα κι έτσι, όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν σε αποστροφή της ομιλίας που εκφώνησε στην 46η Σύσκεψη των Μουχτάρηδων (Προεστών) στο Προεδρικό Συγκρότημα της Άγκυρας.

Και συνέχισε: «Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία και ό,τι κατάφερε το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ερντογάν… θρηνεί που δε θα υπάρξει ευρωπαϊκή βοήθεια για την επίλυση των προβλημάτων της τουρκικής οικονομίας, την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την εκταμίευση επιπλέον τριών δισεκατομμυρίων για τη φιλοξενία των προσφύγων στην Τουρκία.

Στην ίδια ομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την… πολύ αισιόδοξη ευχή η Αφρίν «να έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι το βράδυ».

Loading