Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος – 71 νεκροί

Ρωσία: Αεροσκάφος της εταιρίας Saratov Airlines με 71 επιβαίνοντες συνετρίβη το μεσημέρι της Κυριακής (11/2) στη Μόσχα, λίγο μετά την απογείωσή του.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των 71 ατόμων που επέβαιναν στο αεροπλάνο (σ.σ. 65 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος).

Την απουσία επιζώντων επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και το γραφείο του Ρώσου εισαγγελέα, με αρμοδιότητα στις μεταφορές.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, με προορισμό το Ορσκ, στην περιοχή Ορενμπούργκ, νοτίως των Ουραλίων.

«Δύσκολο να επιβίωσαν»

Την τραγική είδηση για την πτώση του αεροσκάφους An-148 είχε επιβεβαιώσει και λίγο νωρίτερα στο Sputnik πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία.

«Το αεροσκάφος έπεσε κοντά στο χωριό Argunovo. Οι επιβάτες και το πλήρωμα δύσκολο να επιβίωσαν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή, προσθέτοντας ότι τα ίχνη του αεροπλάνου χάθηκε από τα ραντάρ μόλις δύο λεπτά μετά την απογείωσή του.

«Έχει πέσει στην περιοχή Ramensky. Οι διασώστες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο της συντριβής», συμπλήρωσε η πηγή, πριν τελικά επιβεβαιωθεί ο θάνατος των 71 ανθρώπων.

Η πορεία του αεροσκάφους

Στο παρακάτω γράφημα του Flightradar24 φαίνεται η πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος στη Ρωσία και η απότομη «βουτιά» που έκανε, πριν χαθεί στο σήμα του από τα ραντάρ.

Loading