Προκαλεί ο Τόσκας: ‘Δεν είναι ο κόσμος αγγελικά πλασμένος’

Με αφορμή την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση που δέχθηκε 52χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης μέσα στο σπίτι του στην περιοχή της Κηφισιάς από ληστές, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Νίκος Τόσκας, προέβη σήμερα σε μια δήλωση που προκαλεί το λαϊκό αίσθημα.

«Αν κάποιος ξέρει έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο, χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις, να μας τον πει» τόνισε συγκεκριμένα ο Ν. Τόσκας και πρόσθεσε: «Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι’ αυτό κάνω έκκληση στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες».

“Εγώ μιλάω με στατιστικά, όχι με δημοσιεύματα”

Σε ότι αφορά την εγκληματικότητα ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017, σε σχέση με το 2016, καταγράφηκαν λιγότερες ληστείες σε σπίτια σε ποσοστό 13%. «Εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα» υπογράμμισε.

Loading