Πάνω από 300 γιατροί στη λίστα της Novartis

Περισσότεροι από 300 γιατροί συμπεριλαμβάνονται σε νέα λίστα της Novartis. Μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις φαίνεται ότι είναι τελικά η ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγω για ζημία που άγγιζε τα 3 δισ. ευρώ, ωστόσο οι έρευνες των εισαγγελέων δείχνουν ότι τελικά η ζημία θα είναι πολύ μεγαλύτερη, ειδικά στα νοσοκομειακά φάρμακα.

Στο «μικροσκόπιο» 300 γιατροί

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει ήδη νέος κύκλος καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis και τα δώρα που έπαιρναν γιατροί, με έναν από αυτούς να έχει προσκομίσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Στο μεταξύ νέα λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1000-5000 ευρώ την περίοδο Ιανουάριος 2016 – Ιανουάριος του 2017 εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εντοπιστεί περί τους 4.000 γιατρούς που φέρονται να χρηματίζονταν από τη Novartis προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.

Loading