Ξέσπασμα Ερντογάν: «Κανείς δεν παίζει με την Τουρκία»

Με… άγριες διαθέσεις φαίνεται πως πηγαίνει στη Βάρνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φαίνεται από δηλώσεις που έκανε στην Τραπεζούντα. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως μεταβαίνει στη σύνοδο Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι για να απολογηθεί, αλλά για να περάσει στην… αντεπίθεση, υπερασπιζόμενος τις τουρκικές ενέργειες στην Αφρίν της Συρίας.

Αυστηρό μήνυμα Ερντογάν προς τη Δύση

Μόλις ένα 24ωρο πριν την προγραμματισμένη σύνοδο της Βάρνας, ο Τούρκος ηγέτης ανέβασε τους τόνους και απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς τη Δύτη, προειδοποιώντας ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων».

Μάλιστα, κάποια στιγμή έκανε λόγο για «τη μεγάλη Τουρκία» που «οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε», ενώ απείλησε ότι «εάν χρειαστεί, θα δώσουμε τις ζωές μας και αν χρειαστεί, θα πάρουμε ζωές»!

Με… video ανά χείρας ο Τούρκος πρόεδρος

Αφού τόνισε ότι η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση, μετά τις επικρίσεις που δέχεται από την Ευρώπη –και όχι μόνο- για την τουρκική επιχείρηση στον θύλακα της Συρίας, Αφρίν, ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε ότι θα προσέλθει στη Σύνοδο της Βουλγαρίας με video που αντικρούει τις κατηγορίες της Δύσης.

Προφανώς, αυτό που εννοεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ότι έχει στα χέρια του υλικό που αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση.

Loading