Μπαράζ επιθέσεων -Βανδαλισμοί σε τράπεζες και ΙΧ

Κλιμακώνονται τα περιστατικά βίας, επιθέσεων και καταστοφών στους δρόμους από αντιεξουσιαστές που αντιδρούν στη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τον Κορυδαλλό στη δικαστική φυλακή Λάρισας. Ο Γιαγτζόγλου κατηγορείται για την αποστολή δεμάτων-βόμβες στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, πραγματοποίησαν, αργά χθες το βράδυ, νεαρά άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Από την επίθεση δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ προσήχθη ένα άτομο, το οποίο αργότερα αφέθηκε ελεύθερο, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.

Γκαζάκια σε τράπεζα στη Βουλιαγμένη

Αυτοσχέδιος εμπρηστικό μηχανισμός, αποτελούμενος από έξι γκαζάκια, εξερράγη, στις 02:45 στην είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνκού.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος ενώ η αστυνομία αναζητεί τους δράστες.

Επιθέσεις και εμπρησμοί αυτοκινήτων

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα, από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, σε περιοχές της Αττικής. Ένα ακόμα κάηκε, στη Βασιλίσσης Σοφίας, από πυρκαγιά που προήλθε από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ειδικότερα, φωτιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια, Ηπείρου στην Αγία Βαρβάρα, Παναγίας Γρηγορούσης στο Μενίδι και Ωρομέδοντος στην Άνω Κυψέλη.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή

Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες, τα ξημερώματα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 4:00, οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων, που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ούλεφ Πάλμε και Συβρισσαρίου, ενώ πέταξαν μέσα μια κροτίδα.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Επιθέσεις στην Ερμού, κατάληψη στην “Αυγή”, φωτιά σε κάδους στο ΑΠΘ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, αντιεξουσιαστές έσπασαν τις βιτρίνες τουλάχιστον δέκα καταστημάτων στην οδό Ερμού, προκάλεσαν φθορές στο γραφείο της καθηγήτριας Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου.

Επιπλέον, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» ζητώντας να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα για μεταγωγή του 29χρονου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορμητήριο των κουκουλοφόρων είναι το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ που τελεί υπό κατάληψη.

Εμπρηστικές επιθέσεις καταγράφηκαν χθες και στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ του Γιαγτζόγλου. Τέλος, στην Πάτρα σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πυρπολήθηκαν ένα ΙΧ αστυνομικού και ένα ΑΤΜ καταστήματος τράπεζας.

Loading