Με χτύπημα στη Μεσόγειο απειλεί η Τουρκία

Με χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο απειλεί η Τουρκία, ρίχνοντας ακόμη περισσότερο… λάδι στις φωτιές που έχει ανάψει η γειτονική χώρα τόσο στις σχέσεις της με την Ελλάδα, όσο και σε αυτές με την Κύπρο.

«Ξαναχτύπησε» ο Μπουλούτ

Αυτήν τη φορά, η Τουρκία απειλεί δια στόματος Γιγίτ Μπουλούτ, του -γνωστού για τις προκλητικές για κάποιους και γραφικές για κάποιους άλλους δηλώσεις του- συμβούλου του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τι είπε αυτήν την φορά ο Μπουλούτ; Ότι σε περίπτωση που υπάρξει προσπάθεια έρευνας ή εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο!

«Η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει», ανέφερε σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ο Μπουλούτ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση TRT.

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν το διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (σ.σ. ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό», πρόσθεσε στη συνέχεια, ανεβάζοντας τους τόνους.

Η… μύγα και τα… σπασμένα πόδια

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Μπουλουτ. Προσφάτως, εξάλλου, είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα “μύγα”, η οποία τα βάζει έναν “γίγαντα” όπως η Τουρκία.

«Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην ισχύ, τόσο μεγάλη που αν εμπλακούν σε πόλεμο, θα είναι σαν μία μύγα να τα βάζει με έναν γίγαντα», είχε αναφέρει  χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι σε αυτήν την περίπτωση, «τρομερές συνέπειες θα ακολουθούσαν για την Ελλάδα» και… εξηγώντας ότι «γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να ονειρεύονται να προκαλέσουν προβλήματα στην Ελλάδα».

Μάλιστα, κάποια στιγμή, ο σύμβουλος του Ερντογάν έφτασε και στο σημείο να… θυμηθεί την καταστροφή της Σμύρνης, υποστηρίζοντας ότι «100 χρόνια πριν, οι Έλληνες σκότωσαν τα μωρά μας και έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς στα τζαμιά».

Δικές του, εξάλλου, ήταν και οι προκλητικές δηλώσεις περί “σπασμένων ποδιών” όπου Έλληνα τολμήσει να ανέβει στα Ίμια!

«Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο», είχε απειλήσει ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Loading