Μακελειό στους Άγιους Τόπους με πέντε νεκρούς

Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν σήμερα (6/4) από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά την διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και συγκρούσεων που ξέσπασαν πολύ κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, μια εβδομάδα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στις 30 Μαρτίου, στο πλαίσιο μιας διαδήλωσης των Παλαιστινίων με αίτημα την επιστροφή των προσφύγων και τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ, έχασαν τη ζωή τους 19 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 1.400. Θλιβερός απολογισμός που είναι ο μεγαλύτερος που καταγράφηκε ποτέ μετά τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ με τη Χαμάς το 2014.

Ανάμεσα στους νεκρούς και ένας 16χρονος

Σήμερα, χιλιάδες Παλαιστίνοι συγκεντρώθηκαν ξανά κοντά στον φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τα δύο εδάφη.

Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν σε διαφορετικά σημεία κατά μήκος του φράχτη, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και να πετούν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών οι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων αλλά και πραγματικών πυρών.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη  Γάζα, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, μεταξύ αυτών και ένας 16χρονος, ενώ περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Σ’ ότι αφορά τις εκτιμήσεις για τον όγκο των διαδηλώσεων περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στα σύνορα, ιδίως στα ανατολικά των πόλεων Χαν Γιουνές και Γάζα. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για χρήση βομβών μολότοφ και εκρηκτικών μηχανισμών από τους διαδηλωτές προκειμένου να δικαιολογήσει την χρήση πραγματικών πυρών.

Loading