Κατασκοπευτικό θρίλερ(;) με ελικόπτερο

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην αεροπορική βάση των Μεγάρων, μετά την ύποπτη πτήση που πραγματοποίησε ελικόπτερο Eurocopter AS350 Écureuil.

Το ελικόπτερο, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ενοικιασμένο από αλβανικής καταγωγής μεσάζοντα (ο οποίος, σύμφωνα με το onalert.gr, έχει μια εταιρεία ελικοπτέρων, τη Viva Helicopter, που κάνει δασοπυρόσβεση στη χώρα του), είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης για να πετάξει πάνω από το Λουτράκι, ωστόσο βρέθηκε πάνω από στρατιωτικό αεροδρόμιο της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, διά ασυρμάτου ο χειριστής κλήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή και οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση των Μεγάρων.

Αμέσως μετά την προσγείωσή του ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, οι τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, ένας Γερμανός που ήταν και ο χειριστής του ελικοπτέρου και δύο Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν σε αυτό, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν στο ελικόπτερο συστήματα καταγραφής εικόνας.

Κατά πληροφορίες το ελικόπτερο έχει καθηλωθεί σε ένα από τα υπόστεγα της αεροπορικής βάσης, ενώ στις έρευνες εμπλέκεται και η ΕΥΠ.

Αυτεπάγγελτη δίωξη

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον των τριών ατόμων που επέβαιναν στο ελικόπτερο της κοινοπραξίας που πραγματοποιεί έργα στην «Ολυμπία Οδό», και την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή έγιναν αντιληπτοί ενώ έπαιρναν αεροφωτογραφίες από τον Πύργο Ελέγχου στη βάση του Αράξου.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στο σκέλος της διαδρομής από το Αίγιο προς το Ρίο και, σύμφωνα με το ΓΕΑ, δεν περιλαμβάνουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα όχι λόγω των φωτογραφιών που ελήφθησαν, αλλά διότι για τις αεροφωτογραφίσεις απαιτείται άδεια από το ΓΕΕΘΑ. Πιθανή καταδίκη επισύρει μέχρι και ένα έτος φυλάκισης.

Και οι τρεις επιβάτες του ελικοπτέρου (δύο Γάλλοι, ένας Γερμανός) έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Αρχικά, οι ελληνικές αρχές εξέτασαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για κατασκοπευτική πτήση, ωστόσο νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο είχε μισθωθεί προκειμένου να πραγματοποιήσει ψηφιακή απεικόνιση σχετιζόμενη με την Ολυμπία οδό.

Αστυνομικές πηγές πάντως σημείωναν ότι ο πιλότος έχει παρεκκλίνει πολύ της αρχικής του πορείας και ότι ο έλεγχος στα αρχεία που έχουν φωτογραφηθεί δεν έχει ολοκληρωθεί.

Loading