Η Ρωσία στους δρόμους για τη…. Δημοκρατία!

Η οικονομία της Ρωσία ανακάμπτει, την ίδια ώρα που οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων… πληγώνουν τη χώρα! Ο Ναβάλνι φωνάζει μέσα από τη φυλακή, αλλά ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχίζει ακάθεκτος στο δρόμο για την επανεκλογή του!

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του έπειτα από μια σύντομη εμφάνιση σε συλλαλητήριο στη Μόσχα που καλούσε για αποχή από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, στις οποίες όπως είπε θα σημειωθεί νοθεία. «Παίζεται η ζωή σας», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης. «Πόσα ακόμα χρόνια θέλετε να ζείτε με αυτούς τους κλέφτες, φανατικούς και απαίσιους;», είπε σε μαγνητοσκοπημένο του βίντεο.

Νωρίτερα, στη Μόσχα, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στα γραφεία του Ναβάλνι, ανακρίνοντας και ερευνώντας τους παρευρισκόμενους επικαλούμενες αναφορές για βόμβα στο γραφείο.

Η αστυνομία έκλεισε τηλεοπτικό στούντιο που βρίσκονταν στα γραφεία, το οποίο μετέδιδε online ειδησεογραφικά δελτία. Η αστυνομία προσήγαγε έξι υποστηρικτές του Ναβάλνι από το στούντιο στη Μόσχα και περίπου άλλους 16 από άλλα σημεία της Ρωσίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ανεξάρτητης ομάδας παρακολούθησης OVD-Info!

Αποτέλεσμα εικόνας για NAVALNY RUSSIA

Εδώ και χρόνια οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία προκαλούν ανησυχία στους διεθνείς οργανισμούς και το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μιλά για την επιδείνωση των συνθηκών για τους αντικυβερνητικούς και ανεξάρτητους οργανισμούς στη χώρα. «Το Κρεμλίνο ενθαρρύνει μία ατμόσφαιρα αντιδυτικής υστερίας, κυνηγιού μαγισσών και εκφοβισμού για να σιγάσει τους επικριτές», είχε τονίσει η επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Ρωσία, Τάνια Λόκσινα.

Εκατοντάδες συλλήψεις!

Η ρωσική οικονομία ανακάμπτει, ενώ δεν έχει μειωθεί η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γενικότερα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο Πούτιν μπορεί να έχει δύο προσεγγίσεις ή μεθόδους αντιμετώπισης των καταστάσεων. Την έξυπνη και την… αυταρχική. Η έξυπνη είναι όταν μέσα από διαφορετική πολιτική μεθοδολογία και πιο ήπια αντιμετώπιση των μαζών ελπίζει ότι θα ηρεμήσει το κίνημα των διαμαρτυριών.

Η… αυταρχική είναι όταν βγαίνει στους δρόμους και χτυπά διαδηλωτές. Κανένας στον κόσμο δεν σκέφτεται ότι ο Πούτιν θα επιλέξει ή θα έμπαινε στη διαδικασία να σκεφτεί την έξυπνη προσέγγιση. Όλοι περιμένουν το… χτύπημα στους δρόμους.

Έτσι έχεις ένα κράτος με έναν κόσμο που νιώθει ότι δεν τον ακούει κανείς. Στη Ρωσία δεν διστάζουν να χτυπούν και να συλλαμβάνουν άνδρες και γυναίκες κοντά στις Πρεσβείες ή άλλους χώρους. Δεν διστάζουν να τα κάνουν όλα αυτά μπροστά σε Πρεσβείες ή γραφεία ξένων ΜΜΕ. Από τις 6 Μαΐου και λίγο πριν ο Πούτιν μπει στο τρίτο στάδιο της θητείας του η αστυνομία στη Μόσχα έχει κάνει πάνω από 1.000 συλλήψεις. Έχει προχωρήσει σε ξυλοδαρμό πάνω από 100 ατόμων. Έχει επίσης προκαλέσει φθορές ή καταστρέψει περιουσίες ή ιδιωτικούς χώρους αξίας πολλών χιλιάδων δολαρίων. Άρπαξε ακόμα και χρήματα από τους ακτιβιστές και τους διαδηλωτές!

Αποτέλεσμα εικόνας για human rights RUSSIAΚάποιοι άνθρωποι απλώς συνελήφθησαν ή κρατήθηκαν επειδή έτυχε να είναι κοντά. Κάποιοι άλλοι επειδή είχαν άσπρη κορδέλα, σύμβολο του κινήματος διαδήλωσης. Επίσης ένας κούριερ κρατήθηκε για 4 ώρες επειδή έδειχνε νέος και δυνατός!

Με άλλα λόγια για ένα διάστημα δύο εβδομάδων στη Μόσχα γινόταν συλλήψεις δίχως προφανή λόγο και καμία νομιμότητα. Αρκετός κόσμος κινδύνεψε με βίαια σύλληψη μόνο και μόνο επειδή κυκλοφορούσε για να πάει στην δουλειά του ή αλλού. Την ίδια στιγμή το Κοινοβούλιο εξετάζει κάθε ενδεχόμενο για να απαγορευθούν οι διαδηλώσεις. Μέσα σε δώδεκα χρόνια ο Πούτιν έχει… διαλύσει κάθε εκλογική διαδικασία, έχει μονοπωλήσει όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, έχει καταστρέψει το πολιτικό σύστημα και βαδίζει στον δικό του δρόμο.

Σχετική εικόνα

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της αντίδρασης; Αδυναμία ή φόβος; Είναι απολυταρχική η στάση του; Οι σημερινοί απολυταρχικοί πολιτικοί… ηγεμόνες είναι αποφασισμένοι να ρουφάνε σαν ηλεκτρική σκούπα τους όποιους κραδασμούς λειτουργώντας έτσι ενάντια στην στρατηγική και τα πλάνα των ΗΠΑ. Καταναλώνουν ενέργεια στο να… διαλύσουν τις όποιες αντίθετες ομάδες ή φωνές και φτιάχνοντας ακόμα πιο μεγάλο δίχτυ ασφάλειας για εκείνους.

Αποτέλεσμα εικόνας για PUTIN POWERFUL

Το ηγετικό του πρόσωπο

Ο Πρόεδρος Πούτιν σίγουρα θα επανεκλεγεί. Θα βγει πάλι πρόεδρος τον προσεχή Μάρτιο και θα συνεχίσει την εποχή της πολιτικής του… αυτοκρατορίας. Θα έχει κάνει τρεις θητείες ως πρόεδρος και άλλη μία ως πρωθυπουργός από το 2000. Σε όλα αυτά τα χρόνια όμως ουδέποτε ή σχεδόν σπάνια υπήρξε εμπνευστής ή πραγματικός ηγέτης της χώρας του. Να εμπνεύσει δηλαδή και να καθοδηγήσει ανάλογα τον λαό του. Η φόρμουλα είναι απλή. Αξιοποιεί τις ενεργειακές ύλες, επενδύει στον στρατό και τον εξοπλισμό, εμφανίζεται ως λάτρης της περιπέτειας και βασίζεται στο πατριωτικό συναίσθημα και καθήκον του λαού.

Θαυμαστής του ο… Τραμπ και η Λεπέν!

Ο Πούτιν έχει γίνει όμως είδωλο σε ένα κομμάτι του Δυτικού πολιτισμού. Ο Τραμπ τον θαυμάζει. Όταν ο Πούτιν τον είπε ταλαντούχο και ξεχωριστό, ο Τραμπ μίλησε για μεγάλη του τιμή και τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο πολύ δυνατό και με μεγάλο σεβασμό μέσα στη χώρα του και έξω από αυτήν. Όταν ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ ρωτήθηκε για τους θανάτους και τις δολοφονίες δημοσιογράφων έλεγε πως και στην χώρα του έχουν θανατωθεί πολλοί. Αλλά και για Μαρίν Λε Πεν. Υπήρξε επίσκεψη στη Ρωσία και σχετικό δάνειο που δόθηκε. Δάνειο πολλών εκατομμυρίων ευρώ από ένα ακόμα άτομο που είναι φαν του Πούτιν. Πολύ καλά λόγια και εκτίμηση εισέπραξε και από Φάρατζ και Τζέιμς, δύο πρόσωπα με δύναμη και πολιτική επιρροή, που τον στήριξαν ακόμα και για την εισβολή στην Κριμαία.

Αποτέλεσμα εικόνας για PUTIN POWERFUL

Στην πραγματική Δημοκρατία όσοι διαφωνούν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να το διαδηλώνουν. Στην εποχή του Πούτιν όμως υπάρχει μόνο ο… δρόμος της αποθέωσης.

Υπάρχουν όμως ακόμα εκεί έξω αρκετοί άνθρωποι που πιστεύουν στην δημοκρατία, τις ανθρώπινες αξίες, την σημασία της διαδήλωσης και των διαμαρτυριών, στην δικαιοσύνη, στην παγκόσμια ειρήνη αλλά και την δυνατότητα των ανθρώπων να μπορούν να ζουν όπως θέλουν και αξίζουν…

Loading