Επιστρέφουν οι -3 στον ΠΑΟΚ – Με κόσμο με ΑΕΚ

Ανατροπή σκηνικού στη Super League, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων με την οποία επιστρέφονται οι -3 βαθμοί στον ΠΑΟΚ, με τους οποίους είχε τιμωρηθεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Όσον αφορά τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», αυτός κατακυρώνεται στην ομάδα του Πειραιά, η οποία με τη σειρά της αναμένει την απόφαση του εφετείου για τους -3 που της είχαν επιβληθεί για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Με γεμάτη Τούμπα το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Παράλληλα, βάσει της απόφασης που εκδόθηκε στη 1:04 τα ξημερώματα, “διαγράφεται” η ποινή των δύο αγωνιστικών που είχε επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς. Αυτό σημαίνει ότι το κρίσιμο σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ θα διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων των γηπεδούχων.

Η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε  α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ».

Δεν ικανοποιείται ο ΠΑΟΚ και προσφεύγει στο CAS

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στον “Δικέφαλο” του Βορρά κάνουν λόγο για μερική δικαίωση και δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες επανάληψης του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η σχετική ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αναφέρει:

«Περιμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη μια τελική απόφαση σχετικά τη μη τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.Η σημερινή απόφαση δεν δικαιώνει την εκτίμησή μας, πως ο αγώνας πρέπει να οριστεί και να διεξαχθεί κανονικά και για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε άμεσα στο Διαιτητικό Δικαστήριο».

Loading