Εκτός φυλακής ο Κουφοντίνας (pics, vd)

Στις 9 το πρωί πέρασε τις πύλες του Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Τον “Λουκά” της 17 Νοέμβρη υποδέχτηκαν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας Κουφοντίνας.

“Καλημέρα παιδιά…”

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας χαιρέτησε όσους τον περίμεναν λέγοντας τους “καλημέρα παιδιά”.

Αυτή είναι η δεύτερη άδεια που δόθηκε στον καταδικασμενο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη.

Η πρώτη άδεια είχε δοθεί πριν δύο μήνες, στις 9 Νοεμβρίου, προκαλώντας τότε, όπως και τώρα θύελλα πολιτικών αντιδράσεων αλλά και την έντονη δυσαρέσκεα των ΗΠΑ.

Κούρτοβικ: Δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας να τον δικάζουν τα κανάλια

“Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε στο πλαίσιο μιας κανονικότητας. Αυτό σημαίνει νόμος.». δήλωσε η συνήγορός του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα η κ. Κούρτοβικ επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας: «Ελπίζω στο μέλλον να το αντιληφθείτε και εσείς ως μια κανονικότητα, και να μην είστε εδώ. Δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας να τον δικάζουν τα κανάλια και να αυξάνεται και η ποινή του. Οσα ισόβια και αν του βάλετε, μια ζωή έχει. Δεν ξέρω αν η επόμενη άδεια θα είναι μεγαλύτερη. Ο ίδιος νιώθει όπως κάθε κρατούμενος όταν παίρνει άδεια. Είναι σεβαστό όταν κάθε κρατούμενος ασκεί τα δικαιώματά του, ακόμη και αν λογοδοτεί για εγκλήματα που προσβάλλουν αξίες κοινωνικές”.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των οικογενειών των θυμάτων “δεν έχουν λόγο για τη συνέχεια κράτησης ενός κρατουμένου, είναι μια κανονικότητα» είπε χαρακτηριστικά η συνήγορός του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Loading