Εισαγγελική παρέμβαση για τις διακοπές νερού

Η απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, την εβδομάδα που διανύουμε με τις αλλεπάλληλες και συνεχιζόμενες διακοπές στην υδροδότηση, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να διεξαχθεί διπλή έρευνα έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει κακουργήματα!

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έρευνα προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για την ταλαιπωρία των Θεσσαλονίκεων, αλλά και για προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την προβληματική υδροδότηση της πόλης. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της όλης κατάστασης που διαμορφώθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού και αν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους, ειδικά μετά το κλείσιμο των σχολείων υπό των φόβο της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών.

Εξάλλου, ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει και οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για την συντήρηση των υποδομών και των δικτύων.

Πολύ αργά αντανακλαστικά

Ενώ το πρόβλημα φάνηκε να είναι έντονο από τις πρώτες κιόλας μέρες που παρουσιάστηκε το πρόβλημα στον αγωγό, εν’ τούτοις τα αντανακλαστικά που υπέδειξαν οι αρχές ήταν εξαιρετικά αργά, προκαλώντας την οργή των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι μόλις χθες, μετά από πέντε ημέρες διακοπών στην υδροδότηση (κάποιες περιοχές αντιμετώπισαν πρόβλημα από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού με πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη σύσκεψη αυτή που έπρεπε να έχει προγραμματιστεί νωρίτερα, συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ μετά το πέρας της, οι απαντήσεις που δόθηκαν σχετικά με το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα δεν ήταν ξεκάθαρη.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από τον αγωγό της Αραβησσού.

Μέχρι αργά το βράδυ το μεγαλύτερο κομμάτι της Θεσσαλονίκης είχε υδροδοτηθεί, ενώ οι υπεύθυνοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα παρόμοια προβλήματα με το νερό στην πόλη, τα οποία οι πολίτες θα βρουν μπροστά τους στο άμεσο μέλλον.

Loading