Γιλντιρίμ: «Πιο μικρή από βιλαέτι μας η Ελλάδα»

Σε ακόμη μία προκλητική δήλωση για την Ελλάδα προχώρησε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και μάλιστα μιλώντας σε εκδήλωση παντελώς άσχετη με τη χώρα μας ή την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Αυτό το γεγονός, εξάλλου, είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος δείχνει ικανός να αναφερθεί με προκλητικό τρόπο στη χώρα μας ανά πάσα στιγμή.

Από τα πανεπιστήμια στα… βιλαέτια ο Γιλντιρίμ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σχολίαζε στατιστικά για τα πανεπιστήμια της Τουρκίας και την πρόσβαση των Τούρκων πολιτών σε αυτά. Είπε, λοιπόν, ότι οι γυναίκες στα πανεπιστήμια είναι αρκετά περισσότερες από τους άντρες και παρότρυνε τον αντρικό πληθυσμό να προσπαθήσει περισσότερο.

Επίσης, αποκάλυψε ότι για κάθε ενάμιση καθηγητή στην Τουρκία, αντιστοιχεί και ένας στρατιώτης, καθώς και ότι 100% των παιδιών πηγαίνουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το 83% στη δευτεροβάθμια και το 43% στην τριτοβάθμια.

«Η Ελλάδα μικρότερη από την Κωνσταντινούπολη»

«Η Τουρκία είναι η δεύτερη χώρα στον πλανήτη σε πρόσβαση στην εκπαίδευση», δήλωσε κάποια στιγμή ο Γιλντιρίμ και τότε… θυμήθηκε τη χώρα μας.

«Πρώτη είναι η Ελλάδα, αλλά μη δίνετε και πολλή σημασία. Είναι πιο μικρή από ένα από τα βιλαέτια μας. Είναι λίγο πιο μικρή από την Κωνσταντινούπολη», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Loading