Μίνστερ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην πόλη Μίνστερ της Γερμανίας, με το Spiegel On Line να κάνει λόγο για όχημα που έπεσε πάνω σε πεζούς, σπέρνοντας το θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζεται μέχρι στιγμής ο αριθμός τους, αν και η αστυνομία επιβεβαιώνει το γεγονός.

Ο δράστης φέρεται να αυτοκτόνησε μετά την πράξη του, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Επίσης η Rheinische Post αναφέρει ότι οι αστυνομικοί μιλούν για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 30 τραυματίες, ενώ η “Westfälischen Nachrichten” κάνει λόγο για 50.

Έκκληση της αστυνομίας στους πολίτες

Πυροσβέστες, ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα βρίσκονται ήδη στο σημείο, ενώ η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες μέσω Twitter να μην πλησιάζουν στην περιοχή.

Ο διευθυντής της Ένωσης αστυνομικών Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Έριχ Ρέτινγκχάουζ τόνισε: «Πρώτον είμαστε σε πένθος λόγω των θυμάτων και των τραυματιών που υπάρχουν. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών και τη συμπάθειά μας στους τραυματίες. Ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στη Γερμανία είναι πάντα υψηλός και ενώ στο παρελθόν καταφέραμε να το εμποδίσουμε, σήμερα δεν τα καταφέραμε».

Loading