Ευθύνες με ονοματεπώνυμο για τη φωτιά στον Εύοσμο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους χώρους εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων, έκρουσε η χθεσινή μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Εύοσμο.

Καμαρινός: «Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είναι στον αυτόματο πιλότο»

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, Ιωάννης Καμαρινός,  ο οποίος μιλώντας στο Politic.gr, τόνισε ότι, «ο δήμος είναι σε αυτόματο πιλότο» και πως όλα γίνονται από την εργασία και το φιλότιμο των υπαλλήλων.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο κ. Καμαρινός τόνισε ότι έπρεπε η απομάκρυνση των ογκωδών να είχε γίνει, χθες και όχι σε 10 ημέρες όπως σχεδίαζε ο δήμος να τα μεταφέρει κατά δήλωση του δημάρχου, υπενθυμίζοντας πως ο δήμος έχει προχωρήσει σε σύμβαση με εργολάβο για την μεταφορά τους, ύψους 76.000 ευρώ που ποτέ δεν υλοποιήθηκε αφού τον πρόλαβαν τα γεγονότα με τη φωτιά, καταλογίζοντας “αδράνεια” στο δήμο.

Ο κ. Καμαρινός κατήγγειλε, «βόλεμα ημετέρων», «υποψηφίων» και «ειδικών συνεργατών».

Μανδαλιανός: «Κακώς πετούσε ο δήμος τα ογκώδη στο σημείο»

Ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για χώρο που ο ίδιος ο δήμος χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια για την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κομμένων κλαδιών δηλώνοντας μάλιστα πως ήταν στον σχεδιασμό του η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο απομακρυσμένο από τον οικιστικό ιστό. «Σίγουρα προκαλεί αναστάτωση στους κατοίκους και σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφύγουμε στο μέλλον», δήλωσε.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου

Ο χώρος ήταν γεμάτος από ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, έπιπλα και κάθε λογής εύφλεκτα υλικά με αποτέλεσμα η φωτιά που ξεκίνησε από ξερόχορτα να πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έφθασαν στο σημείο, 8 οχήματα, 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα των ΟΤΑ, κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο μετά τα μεσάνυχτα και να τη σβήσουν.

Δείτε επίσης:

Μετά τα μεσάνυχτα έσβησε η φωτιά στον Εύοσμο

Loading