Ζητάει επέκταση υποχρεωτικών εμβολιασμών ο Πικραμμένος

Την επέκταση των κοινωνικών ομάδων που θα υποχρεωθούν να κάνουν τα εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Συγκεκριμένα ο κ.Πικραμμένος συζητώντας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ανέφερε ότι θα πρέπει στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς να μπουν και οι εκπαιδευτικοί, παιδιά, φοιτητές, φαντάροι και ναυτικοί.

Ο κ. Πικραμμένος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε ότι: «το βλέπω ως ένα ανθρωπιστικό καθήκον, μια υποχρέωση αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπό μας με τον οποίο συμβιώνουμε μέσα στην κοινωνία. Είναι μια απόδειξη ότι αποδεχόμαστε τους κανόνες της συμβίωσης εν κοινωνία και κατά κάποιο τρόπο δεν δεχόμαστε να θέσουμε την ζωή του συνανθρώπου μας σε διακινδύνευση.

Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, γιατί αυτό δεν είναι μόνο ένα νομικό, συνταγματικό καθήκον, εγώ το βλέπω ως μια ηθική επιταγή του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, θρησκευτική επιταγή αν θέλετε για ορισμένους από τους συνανθρώπους μας, μια άγραφη επιταγή για όσους ανθρώπους ζουν μέσα σε μια κοινωνία, είναι αναγκασμένη η κοινωνία, να προχωρήσει σε μέτρα.

Όπως, για όλα τα θέματα προχωρά η κρατική εξουσία στην λήψη μέτρων για αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τι είναι σωστό, τι λάθος, τι υποχρέωση και τι καθήκον. Εγώ θυμάμαι όταν πήγα να καταταγώ στο Ναυτικό, σήκωσα το μανίκι μου, μού έκαναν εμβόλιο, ούτε με ρώτησε κανένας, ούτε υπήρχε καμιά αμφισβήτηση, μάς έβαζαν στην σειρά και μάς έκαναν εμβόλιο»

Νόμιμη η απόλυση των ανεμβολίαστων

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε και για τις απολύσεις των ανεμβολίαστων τονίζοντας ότι: «εκφράζοντας πάντα την προσωπική μου άποψη, θα τασσόμουν ότι είναι συνταγματικώς ανεκτό», σημείωσε ο κ. Πικραμμένος. 

«Για να ισοδυναμεί με απόλυση θα πρέπει να εκτείνεται σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενη. Δεν θέλω να διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη, γιατί θα κριθεί επανειλημμένως.

Δεν έχω προλάβει να δω την τροπολογία αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη, μια αναστολή που εκτείνεται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα είναι ανεκτή, μια αναστολή η οποία υπερβαίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα κριθεί πάλι από το δικαστήριο, ενδεχομένως δεν είναι σύμφωνη με την αρχή της αναλογικότητας. Θα το δούμε στην πράξη».

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας από τη Μύκονο: «To νησί είναι η απόδειξη της ανικανότητας της κυβέρνησης» (βίντεο)

Loading