Ζαχαράκη: «Η δυναμική ανάκαμψη του τουρισμού σε σχέση με πέρυσι το στοίχημα για φέτος»

Στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μίλησε η υπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα και στο τι θέλει να κερδίσει από αυτό η χώρα.

Αρχικά η κ. Ζαχαράκη τόνισε: «το αίσθημα της ασφάλειας που αισθάνθηκαν το 2020 όσοι ήρθαν στην χώρα μας, θέλουμε να διατηρηθεί και φέτος».

Ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο στοίχημα για περισσότερο τουρισμό φέτος:  «Στοιχεία όπως η εμφάνιση της χώρας μας στις πρώτες θέσεις ενδιαφέροντος από επισκέπτες διεθνώς καθώς η αύξηση των απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα μας, ελπίζουμε να μεταφραστούν σύντομα σε μεγάλη αύξηση κρατήσεων».

Με το βλέμμα στραμμένο και στον εγχώριο τουρισμό η κ. Ζαχαράκη επισημαίνει ότι «περισσότεροι από 600.000 Έλληνες μπορούν να ωφεληθούν φέτος από τα 365.603 vouchers που διατίθενται από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ. Ήδη από την περασμένη χρονιά και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας μέσω του προγράμματος, και μάλιστα με τρόπο εύκολο, δίκαιο και αδιάβλητο», εξήγησε η κ. Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι είναι στα σκαριά η δημιουργία μια ξενόγλωσσης τουριστικής σχολής στην χώρα μας:  «Η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης ξένων φοιτητών όπου θα επιθυμούν να έρθουν στον 1 από τους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς με τα άξια στελέχη του τουρισμού και τις ποιοτικές υπηρεσίες», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά τέλος τη σύσταση των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού που αποτελεί μεταρρύθμιση του Υπουργείου Τουρισμού η κ. Ζαχαράκη αναφέρει ότι «μια σύγχρονη δομή μάνατζμεντ όπως οι DMMO ειναι ικανή να ηγηθεί στη χάραξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, στην στοχευμένη και δυναμική χάραξης στρατηγικής marketing, στην δημιουργία ενός διεθνούς προφίλ καινοτομίας και έξυπνης εξειδίκευσης για τους προορισμούς της χώρας.»

Δείτε επίσης: Θεοχάρης: “Το άνοιγμα του τουρισμού με σταθερό σχέδιο είναι το μεγάλο ατού της Ελλάδας”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading