Υπουργείο Τουρισμού: Τι αλλάζει άρον άρον με τους τουρίστες από τη Ρωσία

Μετά την μεγάλη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα, το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε την τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία

Το υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε ΚΥΑ, η οποία προβλέπει αυστηροποίηση της πολιτικής αφίξεων τουριστών από τη Ρωσία. Ειδικότερα, οι επισκέπτες, εξαιτίας της έκρηξης κρουσμάτων στη Ρωσία, θα πρέπει να υποβάλλονται σε διπλό τεστ προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας, ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

«Με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του Ελληνικού Τουρισμού καθώς και των πολιτών, αποφασίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ του SARS-CoV-2 στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.»

Δείτε επίσης: Η Γερμανία κήρυξε Πορτογαλία και Ρωσία “ζώνες παραλλαγής του ιού”

Loading