ΥΠΑΑΤ: 25 εκατ. ευρώ σε οινοπαραγωγούς

Με 25 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) το μέτρο της απόσταξης κρίσης για τους οινοπαραγωγούς.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ, η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον κλάδο και αναπτύχθηκαν σε βάθος οι λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου.

Τι προβλέπει το μέτρο για τους οινοπαραγωγούς

Με το συγκεκριμένο μέτρο, οι ιδιοπαραγόμενες ποσότητες αδιάθετου οίνου κατευθύνονται στην παραγωγή αιθυλικής αλκοόλης και επιτυγχάνεται η ανακούφιση του αμπελοοινικού τομέα μέσω:

  • Της απομάκρυνσης από την αγορά ιδιοπαραγόμενων ποσοτήτων οίνου που δεν διατίθενται στο εμπόριο και δεν μπορούν να αποθεματοποιηθούν.
  • Της αποσυμφόρησης των οινοποιιών ενόψει της έναρξης της νέας αμπελουργικής περιόδου.
  • Της βελτίωσης των οικονομικών επιδόσεων των οινοπαραγωγών.

Πώς και πότε γίνονται οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα, οινοπαραγωγοί υποβάλουν αίτηση στην ψηφιακή υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ «δήλωση αποθεμάτων».

Εν συνεχεία υποβάλουν αίτηση/υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ από την 1η Ιουλίου έως και την 7η Ιουλίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το μέτρο απόσταξης κρίσης εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας και αφορά όλες τις κατηγορίες του προς απόσταξη οίνου.

Δείτε ακόμη:
Απαλλάσσονται οι αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος του 2019

Loading