Ξανθός: «Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει την ευθύνη για την πλήρη υπονόμευση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ» (vid)

«Η ριζική κυβερνητική αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας υποδηλώνει δύο πράγματα: 1. Τη συνολική αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την ανάγκη του κ. Μητσοτάκη να μεταθέσει την ευθύνη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, για να μείνει ο ίδιος στο «απυρόβλητο» σχολιάζει ο κ. Ανδρέας Ξανθός

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός τοποθετήθηκε για τις αλλαγές που έκανε στο Υπουργείο Υγείας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως αυτό υποδηλώσει μεταξύ άλλων «τη συνολική αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Η ριζική κυβερνητική αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας υποδηλώνει δύο πράγματα: 1. Τη συνολική αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την ανάγκη του κ. Μητσοτάκη να μεταθέσει την ευθύνη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, για να μείνει ο ίδιος στο «απυρόβλητο» και 2. Την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει, στην αιχμή της πανδημίας, σε μια σκληρή γραμμή ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ και μετωπικής σύγκρουσης με όσους υπερασπίζονται τη δημόσια περίθαλψη και την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό.

Η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας πιστοποιεί ότι, στο εξής, η Ακροδεξιά και η πολιτική μισαλλοδοξία θα δίνουν τον τόνο σε ένα ευαίσθητο τομέα που απαιτεί πίστη και αφοσίωση στο Δημόσιο Σύστημα, πολιτικές καθολικής κάλυψης και εξάλειψης των ανισοτήτων και, ειδικά σε περίοδο πανδημίας, διασφάλιση κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων . Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πλέον προσωπικά την ευθύνη για την πλήρη υπονόμευση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας στη χώρα».

Δείτε επίσης: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Αποστολάκης είχε διαβεβαιώσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να γίνει υπουργός της δεξιάς

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading