Ξάνθη: Μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο – Πυροσβέστες από όλη την Αν. Μακεδονία

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Ξάνθη, προκειμένου να κατασβέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας Sunlight.

Στο Όλβιο της Ξάνθης επιχειρούν αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο, δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης και οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και για αυτόν το λόγο οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προληπτικά από τις οικίες τους.

Έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη φωτιά στην Ξάνθη και τις γύρω περιοχές

Όπως αναφέρει το xanthi2.gr, στις 17:30 το απόγευμα της Πρωτομαγιάς έχει αποφασιστεί έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ειδικών για τα θέματα της μόλυνσης.

Στο σημείο του εργοστασίου και της γύρω περιοχής αναμένεται να γίνει σχετική μέτρηση για τα επίπεδα μολύβδου, τις επόμενες ώρες.

Loading