Βουλή: Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η συζήτηση του ν/σ του υπ. Ανάπτυξης για το διαδικτυακό εμπόριο, τη ΔΜΕΑ, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και άλλες διατάξεις για τη λειτουργία της αγοράς

Ξεκίνησε η επί της Αρχής συζήτηση και ψήφιση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης (L 186), ρυθμίσεις για τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη λειτουργία της αγοράς και λοιπές διατάξεις».
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ορίσθηκε η δεύτερη συνεδρίαση, με την ακρόαση των φορέων να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, αύριο στις 10 το πρωί. Αύριο, επίσης, στις 13.00, θα πραγματοποιηθεί η επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου και την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφισή του στην Επιτροπή, με την δεύτερη ανάγνωσή του.
Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου, κατέθεσε, όπως είχε ανακοινώσει, τροπολογία, με την οποία καθίσταται δεσμευτική η υποχρέωση της δημοσιοποίησης των πρακτικών της επιστημονικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ώστε, όπως ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, «να γίνεται κατανοητό από την κοινωνία ποια από τα μέτρα που αποφασίζονται είναι επιστημονικές εισηγήσεις και ποια είναι πολιτική επιλογή».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιώργος Βλάχος, παρατήρησε ότι η τροπολογία αυτή είναι άσχετη με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά αφορά το υπουργείο Υγείας και ίσως βρεθούμε μπροστά στο ενδεχόμενο, ο υπουργός Ανάπτυξης να μην μπορεί να την αποδεχθεί ή όχι. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, αφού παρατήρησε ότι πλείστες φορές έχουμε υπουργικές τροπολογίες σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων, επέμεινε ότι οι συνθήκες που βιώνουμε είναι ιδιαίτερες και ο υπουργός Ανάπτυξης θα μπορούσε να διαβουλευθεί για το θέμα με τον υπουργό Υγείας και να κάνει αποδεχτεί την τροπολογία αυτή.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος, σημείωσε πως η δική του παρατήρηση είναι στο γεγονός ότι η τροπολογία αυτή είναι άσχετη με το υπουργείο Ανάπτυξης. «Εσείς θα καταθέσετε την τροπολογία και θα δούμε ποια θα είναι η θέση του παριστάμενου υπουργού, απλά εγώ επισημαίνω ότι αφορά άλλο υπουργείο» ανέφερε.
Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, σχολίασε:  «Δεν ξέρω εάν αυτή η δημοσιοποίηση μπορεί να γίνει μέσω μιας τροπολογίας, θεωρούμε όμως ότι υπάρχει ανάγκη δημοσιοποίησης των πρακτικών της επιστημονικής επιτροπής».
Η συζήτηση επί της Αρχής του σχεδίου νόμου, αυτή την ώρα συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων.

©Πηγή: amna.gr

Loading