Βόρειο Αιγαίο: Γενική απεργία αύριο λόγω των επεισοδίων

Ημέρα γενικής απεργίας ορίστηκε η αυριανή στο Βόρειο Αιγαίο. Αυτό έκανε γνωστό, με ανάρτησή του, ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας και δυναμικής αντιδράσεως των κατοίκων στην παράλογη βία και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, κατόπιν εντολών της κυβερνήσεως».

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως «οι νήσοι μας, πυλώνες του Ελληνισμού και ακρίτες της Ελλάδας, δεν θα μετατραπούν σε φυλακές, καταθετήρια ψυχών και μόνιμη κατοικία δεκάδων χιλιάδων μεταναστων, όπως επιδιώκει η Πολιτεία».

Και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναφέρει πως από κοινού με τους δήμους της καταδικάζουν «τη βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας τη βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών. Καταγγέλλουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των οδών».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δήμοι της καλούν σε συμμετοχή στην αυριανή γενική απεργία και κάνουν γνωστό πως δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τις περιφερειακές παρατάξεις και τους δημάρχους.

«Ημέρα ντροπής για όλους μας»

Και νωρίτερα, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώνονται από τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λέσβο, ο κ. Μουτζούρης είχε σχολιάσει πως «είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας! Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά!».

Loading