Β. Θεολόγης: Θα «πλημμυρίσουν» οι γιορτινοί προορισμοί

“Έχει αλλάξει το προφίλ των ταξιδιών. Οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν φέτος από νωρίς, και βγήκαν κερδισμένοι οικονομικά”, δήλωσε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτορείων Μακεδονίας – Θράκης, κ. Βύρων Θεολόγης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Μεσημέρι μαζί“, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4. Ο κ. Θεολόγης μίλησε για τα ταξίδια που ετοιμάζουν οι Θεσσαλονικείς στις ημέρες των γιορτών, αναφέροντας τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς και το εύρος των τιμών.

180-300 ευρώ για οδικές διαδρομές, 350-500 για αεροπορικές

“Έχει αλλάξει το προφίλ των ταξιδιών. Δηλαδή το πενθήμερο έγινε τετραήμερο και το τετραήμερο έγινε τριήμερο. Φέτος μπήκε ξανά στο παιχνίδι και η τρίτη ηλικία. Φαίνεται πως σκέφτηκαν να πάρουν και εκείνοι μια ανάσα. Φέτος ταξιδεύουν και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, που μέχρι πρότινος είχαν δώσει τη σκυτάλη στα παιδιά τους. Οι νέοι 30-40 θα πάνε στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας και στο Μπάνσκο. Πραγματικά θα το πλημμυρίσουν. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι και στα οργανωμένα ταξίδια τώρα υπάρχει πρόβλεψη για τις μητέρες που έχουν μαζί τους τα παιδιά τους. Θα υπάρχουν παιδαγωγοί που θα έχουν παιδιά σε πλήρη φύλαξη, ενώ οι γονείς τους θα είναι στις ξεναγήσεις ή για ψώνια. Και αυτό είναι πραγματικά ωραίο, γιατί έτσι περνούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους και οι μητέρες”.

Ο κ. Θεολόγης μίλησε και για τις τιμές στις οποίες κυμαίνεται το κόστος των διακοπών. “Τιμές υπάρχουν για όλα τα βαλάντια. Οι οδικές εκδρομές κυμαίνονται από 180, 200 μέχρι 300 ευρώ. Σε πολλές εκδρομές για τις ανατολικές χώρες παρέχουμε και φαγητό, δηλαδή πρωινό και γεύμα. Οι αεροπορικές εκδρομές κυμαίνονται από 350 μέχρι και 500 ευρώ. Μιλάμε για τρεις, τέσσερις και πέντε μέρες”.

Πρώτες σε προτίμηση οι γειτονικές χώρες, με οδική πρόσβαση

Ερωτηθείς για τις χώρες που βρίσκονται πρώτες στην προτίμηση των ταξιδιωτών ο κ. Θεολόγης απάντησε ως εξής: “Μιλάμε πάντα για οργανωμένα ταξίδια από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι προτιμήσεις είναι την τελευταία τριετία πανομοιότυπες. Έχουμε Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Σόφια και Οχρίδα. Έχουμε και μεμονωμένα ταξίδια, με λιγότερες θέσεις φυσικά, γιατί παλαιότερα κλείναμε αεροσκάφη για τους προορισμούς αυτούς. Οι προορισμοί αυτοί είναι Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Ιταλία. Το Ντουμπάι επίσης είναι ένας προορισμός αγαπημένος. Πήγαν πολλοί και θα πάνε. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, που είναι αγαπημένος χριστουγεννιάτικος προορισμός”.

Τέλος, ο κ. Θεολόγης τόνισε το πόσο σημαντικά είναι τα ταξίδια για την ψυχολογία των πολιτών. “Τα ταξίδια είναι σημαντικά και για την ψυχολογία την ώρα της προετοιμασίας. Δηλαδή ο άλλος προετοιμάζεται για το ταξίδι και περνάει ωραία και μέχρι να γίνει αυτό”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Θεολόγης εδώ:

Loading