Τρίτη πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Σάμου (vd)

Φωτιές που ξέσπασαν στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου ανησυχούν σφοδρά τις αστυνομικές Αρχές του νησιού. Επί του παρόντος, έχουν προσαχθεί επτά άτομα ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Σε ανάρτηση στο twitter, η δεύτερη πυρκαγιά:

Σε ακόμα μια ανάρτηση, η τρίτη πυρκαγιά στη Σάμο:

Σήμερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια με συμπλοκές και μαχαιρώματα μεταξύ των μεταναστών. Ως αποτέλεσμα η εκδήλωση νέας φωτιάς, που επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του Κέντρου Υποδοχής καίγοντας κοντέινερ στα οποία στεγάζονται ανήλικα παιδιά του καταυλισμού. Δέκα άτομα και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά.


Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος αναφέρει πως «Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει νέα φωτιά, αυτό συμβαίνει συνέχεια εδώ.Είναι τέτοια η βιαιότητα των επεισοδίων που δεν αποκλείεται την επόμενη ώρα να έχουμε νέα πυρκαγιά και συμπλοκές. Έχουν καεί σκηνές,κοντέινερ και μάλιστα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε κοντέινερ που φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά. Είναι τραγική η κατάσταση, έκρυθμη με τοπικές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις δυνάμεις και μάλιστα έχουμε ζητήσει από το πρωί από τον Υπουργό να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις του νησιού.Το ρεύμα έχει κοπεί και για λόγους ασφαλείας δεν υπάρχει ρεύμα στην περιοχή,ένα μέρος της Σάμου αυτή τη στιγμή δεν ηλεκτροδοτείται.Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δέκα άτομα και δύο πυροσβέστες.Μετά το φραγμό της αστυνομίας πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα, είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα» λέει στο protothema.gr ο κ.Γιώργος Στάντζος.

Δείτε ακόμη: Σάμος: Ένταση στο κέντρο μεταναστών (pics & vds)


Loading