Το Politic.gr στη Χαλκιδική: Οι προσδοκίες των καταστηματαρχών από τη θερινή τουριστική περίοδο (vids)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Μελίδης

Το Politic.gr, στην προσπάθεια να αφουγκραστεί το κλίμα στον εμπορικό κόσμο ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, ταξίδεψε στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, μίλησε με ανθρώπους της εστίασης και άλλων κλάδων και… σας δίνει σφυγμό.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι καταστηματάρχες σε έναν από τους κυριότερους τουριστικούς πυρήνες της χώρας μας διέπονται από συγκρατημένη αισιοδοξία, ποντάροντας πολλά στην καλή πορεία των εμβολιασμών και στα self tests.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νίκου Δράμη, ιδιοκτήτη ενός εκ των γνωστότερων ζαχαροπλαστείων του πρώτου ποδιού, ο οποίος δίνει ξεκάθαρα ένα παράδειγμα συμμόρφωσης με τα μέτρα, επισημαίνοντας παράλληλα την ισότιμη προσδοκία για έλευση Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Η Νάντα Νοβάκοβιτς, από την πλευρά της, που κατέχει και διευθύνει – μαζί με το σύζυγό της – μία πανέμορφη ψαροταβέρνα στη Χανιώτη, είναι επίσης αισιόδοξη για το φετινό καλοκαίρι.

Τέλος, ο ιδιοκτήτης του μονοεδρικού φαρμακείου του Πολύχρονου, Νίκος Πελαγίδης, μας παραθέτει την εμπειρία του για την πορεία των εμβολιασμών και των self tests, αλλά παράλληλα εξηγεί και τις προσδοκίες του ως επιχειρηματίας για το τουριστικό καλοκαίρι του 2021.

Υπήρξε και επιχειρηματίας του χώρου της εστίασης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος έσπευσε να… υπενθυμίσει στην κυβέρνηση ότι πρέπει να συμπεριλάβει άμεσα στο πρόγραμμα των εμβολιασμών τους νεαρούς υπαλλήλους των καταστημάτων εστίασης της Χαλκιδικής και της Πιερίας και όχι να δίνει βάρος μόνο στα νησιά.

Το Politic.gr θα επιστρέψει εκ νέου στη Χαλκιδική εντός της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να καταγράψει εκ νέου το κλίμα.

Loading