«Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια» – Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα (pics)

«Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μην περάσει» ήταν το σύνθημα που δέσποζε στην εξέδρα των ομιλητών στη απεργιακή συγκέντρωση συνδικάτων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, το πρωΐ στο Σύνταγμα.

Οι απεργοί ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για τις 17:00 στο Σύνταγμα (με προσυγκέντρωση στις 16:30 στα Προπύλαια), την ώρα που θα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Οι ομιλητές και οι απεργοί υπογράμμισαν ότι «το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια, δεν διορθώνεται ούτε βελτιώνεται».

H πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ), Βέτα Πανουτσάκου, κατήγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει παράνομη, σύμφωνα με την ίδια, την απεργία των ναυτεργατών αλλά και των δημόσιων υπαλλήλων. 

«Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν πέρασε. Οι εργαζόμενοι απεργούν», τόνισε η κ. Πανουτσάκου. Από το βήμα της κινητοποίησης, αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατά την ίδια επίθεση της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου της στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Επίσης, σημείωσε ότι «με το αντεργατικό τους έκτρωμα και τη μετατροπή των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη εργοδοτική Αρχή δείχνουν πώς θέλουν οι δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν».

Η κ. Πανουτσάκου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με την οποία η Περιφερειακή Αρχή Αττικής προσπάθησε να διενεργήσει εκλογές. «Παρά τις προσπάθειες “να ψηφίσουν και τα πληκτρολόγια”, πάνω από το 70% των εργαζομένων τούς γύρισε την πλάτη», επεσήμανε.

Στις καθημερινές απλήρωτες υπερωρίες που επιβάλλει η εργοδοσία, με αυτήν την πρακτική να γίνεται ο προάγγελος της επίθεσης της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην «DHL Hellas», Μπάμπης Χολίδης.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο κ. Χολίδης στηλίτευσε την εκστρατεία που ξεκίνησαν χθες εταιρείες στο αεροδρόμιο της Αθήνας ενάντια στην απεργία, ξεκαθαρίζοντας πως η προσπάθειά τους θα βρει απέναντί της τους εργαζόμενους και τα σωματεία.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Βασίλης Παρασκευόπουλος, κατήγγειλε την επιχείρηση κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων και ΜΜΕ να συκοφαντήσουν τους αγώνες των εργαζομένων και την απεργία. «Δεν περίμεναν τη μαζικότητα της συμμετοχής στις 10 Ιούνη και τη μαζικότητα των απεργιακών συλλαλητηρίων», τόνισε. «Δεν είναι σύγχρονο να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, να πληρωνόμαστε με ρεπό και να μην απεργούμε», πρόσθεσε.

Για την ομηρεία των συμβασιούχων στην καθαριότητα μίλησε η Ειρήνη Αποστολίκα, εργαζόμενη για 29 χρόνια στον «Ευαγγελισμό». Κατήγγειλε το γεγονός ότι στο τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και δρομολογούνται σχέδια να επιστρέψουν οι εργολάβοι, απειλώντας να στείλουν στην ανεργία εργαζόμενους για χρόνια.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τον χαιρετισμό των νοσοκομειακών γιατρών μετέφερε στη συγκέντρωση το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, Γιάννης Γαλανόπουλος. «Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται. Και δεν υπάρχει εργαζόμενος σε όλη τη χώρα που να μην αντιλαμβάνεται ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι η επιτομή της βαρβαρότητας», υπογράμμισε. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως και όλοι οι υγειονομικοί, σημείωσε, «έχουμε ζήσει για τα καλά την απληρωσιά, την υπερεφημερία, τα εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό».

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δείτε επίσης: Εργασιακό νομοσχέδιο: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε – Οι βασικές τομές του

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading