Το ΚΚΕ για την απώλεια της Τ. Παπαστεφάνου: Η μουσική έχασε μια μεγάλη δημιουργό που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή

«Μια μεγάλη απώλεια για τον χώρο της μουσικής η αναχώρηση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου για το τελευταίο ταξίδι. Η μουσική έχασε μια μεγάλη δημιουργό που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου.

«Μπολιασμένη με τις ΕΑΜικές αγωνιστικές παραδόσεις ρίχτηκε “να πολεμήσει τα σκοτάδια με όπλο το όνειρο και την ελπίδα” και στις αρχές της δεκαετίας του ’50, την μετεμφυλιακή περίοδο που όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα, ίδρυσε την περίφημη Χορωδία Τρικάλων, η οποία αποτελεί κορυφαίο “σταθμό”, μέγιστο σημείο αναφοράς την ιστορία της χορωδιακής τέχνης στην Ελλάδα, υπόδειγμα όσον αφορά στη λειτουργία, στο σκοπό και το έργο μιας χορωδίας, με ένα ρεπερτόριο που βασιζόταν κυρίως στο έργο συνθετών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Επίσης, άφησε και ένα σημαντικό μουσικό έργο, συνθέτοντας μουσική που έντυσε στίχους ποιητών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος (“Πόλεμος και Ειρήνη”), ο Νικηφόρος Βρεττάκος (“Πρελούδια”), ο Γιώργος Σεφέρης (“‘Ασμα ασμάτων” – μεταγραφή), ο Πάνος Παναγιωτούνης (“Ελεύθεροι πολιορκημένοι”), η Έλλη Παπαδημητρίου (“Αδούλωτη”). Ενώ,μεγάλη ήταν και η προσφορά της στη διδασκαλία της μουσικής», τονίζει η ανακοίνωση.

«Θα μείνει πάντα ζωντανή στην θύμησή μας η ίδια και το έργο της. Το ΚΚΕ την αποχαιρετά και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

©Πηγή: amna.gr

Loading