Τις πυρόπληκτες περιοχές στη Μάνη επισκέφθηκε ο Μ. Βορίδης

Τη δυνατότητα να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στη Μάνη στον πρωτογενή τομέα της περιοχής, είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ο αρμόδιος υπουργός βρέθηκε στο Δήμο Ανατολικής Μάνης όπου επισκέφθηκε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά και συνομίλησε με κτηνοτρόφους, καλλιεργητές ελιών και μελισσοκόμους, καθώς έχουν καταγραφεί καταστροφές σε ποιμνιοστάσια, μελίσσια και σε ελαιώνες.

Ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τις κοινότητες Βαχού, Γέρμας, Καρβελάς, Σκαμνακίου, Νεοχωρίου και Καρυούπολης συνοδευόμενος από το δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο και τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θεόδωρο Βερούτη, καθώς και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Αραχωβίτη.

Μετά το τέλος της περιοδείας ο κ. Βορίδης βρέθηκε στο δημαρχείο του Γυθείου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία εξετάστηκε ο τρόπος αποζημίωσης προς τους πληγέντες.

Σε αυτή έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, εκτός των τριών βουλευτών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, καθώς και οι δήμαρχοι Σπάρτης και Ευρώτα, Πέτρος Δούκας και Δήμος Βέργος αντίστοιχα.

Από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τέλος σημειώνεται, ότι αύριο, Τρίτη ο κ. Βορίδης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα θα μεταβούν στην κεντρική Εύβοια προκειμένου να επισκεφθούν τις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

©Πηγή: amna.gr

Loading