Την Δευτέρα αναμένεται η απόφαση για τη μικρή Λυδία – Τα σενάρια για τις πιθανές ποινές στον συζυγοκτόνο

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, αναφορικά με το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Για το θέμα της επιμέλειας της Λυδίας αναμένονται εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς η απόφαση για την επιμέλεια αναμένεται να βγει την Δευτέρα.

Στην εκπομπή μίλησαν και οι κ.κ. Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής και Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση αλλά και το πόσο αναμένεται να μείνει στη φυλακή ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτό το παιδί να μη γίνει το τρίτο θύμα αυτής της ιστορίας. Η Εισαγγελέας ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ τις κοινωνικές έρευνες και όπως πιθανολογείται τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε τη διάταξη με την οποία θα καθορίζεται προσωρινά η επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Θα πρέπει στη συνέχεια να υποβληθεί και αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο, που υπολογίζεται να εκδικαστεί το Σεπτέμβριο, με την οποία το δικαστήριο θα αποφασίσει για την οριστική επιμέλεια της μικρής», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κ. Χαρμάνης σχετικά με τη διαδικασία για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

«Το θέμα μας είναι το συμφέρον του παιδιού. Η Αλόννησος είναι ένα πανέμορφο νησί και είναι ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει το παιδί. Τόσο τη μητέρα της Καρολάιν, όσο και την ίδια την 20χρονη, το νησί τη λάτρευε», συνέχισε ο κ. Χαρμάνης, αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους ζητά την επιμέλεια του παιδιού η οικογένεια της άτυχης Καρολάιν.

«Έχω πληροφορηθεί ότι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι οι γονείς του συζυγοκτόνου. Αλλά μοναδικός γνώμονας είναι το συμφέρον του παιδιού. Στην Αθήνα αυτό το παιδί θα είναι το παιδί του φονιά στο σχολείο. Στην Αλόννησο θα είναι η κορούλα της Καρολάιν. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό», τόνισε ο κ. Χαρμάνης.

«Καθυστερημένη η συγγνώμη του συζυγοκτόνου»

«Η συγνώμη του συζυγοκτόνου είναι πολύ καθυστερημένη. Είχε λήξει η προθεσμία για τη συγνώμη. Αφού ήταν εν βρασμώ όπως ισχυρίζεται, η συγνώμη έπρεπε να έρθει μετά από λίγες ώρες. Οι δράστες που λειτουργούν εν βρασμώ συνειδητοποιούν τι έκαναν μέσα σε λίγες ώρες και ζητούν συγνώμη, όχι 37 ημέρες μετά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρμάνης.

«Η διάταξη της κ. Εισαγγελέως για τη μικρή θα είναι απολύτως σεβαστή από όλους. Ουδέποτε η μητέρα της Καρολάιν θέλησε να κόψει την επικοινωνία του παιδιού με τον άλλο παππού και τη γιαγιά του. Αν πάρει η ίδια την επιμέλεια, θέλει να την επισκέπτονται συχνά», κατέληξε ο κ. Χαρμάνης.

Πόση αναμένεται να είναι η ποινή του συζυγοκτόνου

«Πιστεύω ότι ο ανακριτής θα αναδείξει και κάποια άλλα ζητήματα που δεν έχουν αναδειχθεί μέχρι στιγμής. Φημολογούνται πολλά, αλλά καμιά φορά η σιωπή είναι χρυσός. Πιστεύω ότι με την κύρια ανάκριση θα προκύψουν κάποια πράγματα, αλλά δε φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι κάτι τόσο συνταρακτικό», σημείωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των Γλυκών Νερών.

«Η υπόθεση από την αρχή έχει απασχολήσει όλη την κοινωνία, και το νομικό κόσμο. Η εκτίμησή μου από την αρχή, όπως και άλλων συναδέλφων, ήταν ότι έπρεπε να θεωρηθεί βασικός ύποπτος ο σύζυγος της Καρολάιν. Οι έμπειροι ανακριτές θέλουν να δουν τι συνέβη πίσω από ένα προσχεδιασμένο – όπως φαίνεται με τους κανόνες της λογικής – έγκλημα», τόνισε από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Σχετικά με το πόση αναμένεται να είναι η ποινή του συζυγοκτόνου, ο κ. Μαρακάκης είπε:

«Είναι αστοχία από την πλευρά μας να προβλέψουμε την ποινή. Από την πρώτη στιγμή έχει ειπωθεί ότι αυτή η όψιμη μεταμέλεια – ομολογία του δράστη, που φαίνεται να έγινε και αβίαστα, θα χρησιμοποιηθεί ως ελαφρυντικό κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο. Ακόμα και αν δεν πείσει ότι ενήργησε εν βρασμώ ψυχής, υπάρχουν και άλλοι ελαφρυντικοί παράγοντες που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει. Θα προσπαθήσει να σπάσει τα ισόβια. Αν δεν αναγνωριστεί ελαφρυντικό μπορεί η ποινή να φτάσει τα 16 χρόνια, συν την ποινή για την θανάτωση του ζώου. Αν σπάσει τα ισόβια, η ποινή θα είναι πολύ μικρότερη».

Δείτε επίσης: Aυτό είναι το κελί του Κορυδαλλού στο οποίο κρατείται ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος (pics)

Loading