Τι λέει ο Δήμος Πειραιά για τη συσσώρευση απορριμμάτων

Ανακοίνωση για το πρόβλημα με τη συσσώρευση απορριμμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες εξέδωσε ο Δήμος Πειραιά. «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει επαρκές προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στον τομέα καθαριότητας», αναφέρει ο Δήμος, σε μία προσπάθειά του να καθησυχάσει τους πολίτες.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στις 31 Μαρτίου έληξαν οι συμβάσεις των 250 εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι αποτελούν το 60% του ανθρώπινου δυναμικού.

«Μέχρι, δηλαδή, εκείνη την ημερομηνία δεν είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό και να δημιουργηθούν τις προηγούμενες ημέρες προβλήματα στην ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτήν, ωστόσο, πλέον ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ολοκληρώθηκε και ήδη οι πρώτοι προσληφθέντες, σταδιακά, προσέρχονται στην εργασία τους.

Στην κεντρική διοίκηση πετάει το… μπαλάκι ο Δήμος Πειραιά

«Είναι ανάγκη να γίνει γνωστό ότι όλο το διαθέσιμο, αυτήν τη στιγμή, προσωπικό της καθαριότητας βρίσκεται στους δρόμους, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση. Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι ο Πειραιάς είναι μία καθαρή πόλη και ότι μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, που δεν αφορούν στον Δήμο, αλλά στην κεντρική διοίκηση, δημιουργούνται προβλήματα για λίγες ημέρες», αναφέρει ο Δ. Πειραιά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τα όποια προβλήματα στην κεντρική διοίκηση.

Loading