Τι έδειξαν οι έλεγχοι πιστοποιητικών σε 18 δομές

Τι ποσοστό των εργαζομένων είναι εμβολιασμένο – Πόσοι έχουν τεθεί σε αναστολή

Σε 18 δομές (9 ΜΦΗ και 9 λοιπές Προνοιακές Δομές) τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν άνθρωποι της ΕΑΔ έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν ελέγχους σχετικά με το αν είναι εμβολιασμένο το προσωπικό.

Ελέγχθηκαν 1034 εργαζόμενοι, απ’ τους οποίους οι 921 είχαν στα χέρια τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, και οι 19 είχαν πιστοποιητικό νόσησης. Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό έγκυρων πιστοποιητικών φτάνει στο 90%. Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές κατάφεραν να ελέγξουν τα πιστοποητικά μέσω της εφαρμογής COVID FREE Gr, ενώ αναφορικά με αυτούς που δεν βρίσκονταν εκεί, ο έλεγχος έγινε με επίδειξη εγγράφου προς τους Επιθεωρητές από τους ανθρώπους των δομών.

Συνολικά 34 άτομα ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ 50 εργαζόμενοι είχαν άδεια. Με το πέρασμα των ημερών, αναμένεται να ελεγχθούν και αυτοί κανονικά. Όσον αφορά το πόσοι έχουν τεθεί σε αναστολή από αυτούς, ο αριθμός φτάνει τους δέκα.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων στην περιοχή της Αττικής κυμαινόταν από 75% (1 Δομή) έως και 100% (3 Δομές) και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από 87,91% έως και 100% (1 Δομή).

Από την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνουν έλεγχοι σε όλη την επικράτεια.

Δείτε επίσης: Πυρόπληκτοι: Άρχισαν οι πρώτες πληρωμές – Ποια η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading