Τι… άφησε από το χθεσινό πέρασμά του ο «Ιανός»

Δύο νεκροί, τρεις αγνοούμενοι, διακοπές ηλεκτροδότησης, πλημμύρες και πολλές ζημιές συνθέτουν τον τραγικό απολογισμό από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» από τη χώρα μας.

Θυμίζουμε ότι το πρώτο θύμα ήταν μία ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό Βασιλί Φαρσάλων, η οποία εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και δεν κατάφερε να παραμείνει στη ζωή. Το δεύτερο θύμα είναι ένας κτηνοτρόφος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από το γιο του και συνεργείο της Πυροσβεστικής στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Οι τρεις αγνοούμενοι

Την ίδια στιγμή, τρεις είναι οι αγνοούμενοι στο Νομό Καρδίτσας, με τις αρχές να σαρώνουν την περιοχή για τον εντοπισμό τους. Πρόκειται για:

– Έναν ηλικιωμένο άντρα στην Καστανιά Καρδίτσας. Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του και άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν στο σημείο.

– Τη 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια.

– Έναν βοσκό στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Ιόνια Νησιά και Κρήτη

Πέρα από τη Θεσσαλία, μεγάλο ήταν το πλήγμα στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη. Στην Ιθάκη βυθίστηκαν σκάφη, ενώ καταστήματα υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κεφαλονιά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα επισκεφθεί επίσης την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο.

Πολλές πλημμύρες είχαμε και στην Κρήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ηράκλειο πλημμύρισε η περιοχή γύρω από τα «Λιοντάρια». Βέβαια, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα χωριά Γιόφυρος και Μεσαμπελιές, όπου υπήρξαν και διακοπές ηλεκτροδότησης.

Δείτε επίσης: ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές

Loading