Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Κωνσταντίνου Ζέρβα με το Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη

 Η απόκτηση ενός μόνιμου γραφείου για το Συνήγορο του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την εξυπηρέτηση όλης της Βόρειας Ελλάδας, ήταν ο βασικός άξονας της σημερινής συνάντησης που είχε ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

   Στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε οτι «ο θεσμός του Συνηγόρου του Πολίτη έχει εδραιωθεί εδώ και 23 χρόνια στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και κατ’ επέκταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ακόμα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε οτι η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να κάνει «κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει το γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη και να υπάρχει μια διαρκής και μόνιμη παρουσία».

  Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ποττάκης χαρακτήρισε πρωταρχικής σημασίας το να εγκαθιδρυθεί «μια μόνιμη βάση στην πόλη που θα εξυπηρετεί το σύνολο της Βορείου Ελλάδος. Το παλεύουμε χρόνια και πιστεύω ότι με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής θα έχουμε σύντομα μια ευτυχή κατάληξη».

Τέλος, εξέφρασε ο ίδιος την ευχή την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τη συμπρωτεύουσα να μην έρθει ως επισκέπτης, αλλά για να γίνουν εγκαίνια του γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη.

Δείτε επίσης: ΕΠΟ: Ανακοίνωση-απάντηση για τη Βόρεια Μακεδονία στο EURO: “Αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός εκτός πραγματικότητας” – Eστάλη επιστολή στην UEFA

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading