Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τη δημόσια υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, προς υποστήριξη της δημόσιας υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους στα δημόσια νοσοκομεία, στην αυτοδιοίκηση, τον τουρισμό και επισιτισμό, την επεξεργασία μετάλλου και χάρτου, σε τρόφιμα και ποτά, συνταξιούχοι όπως και πολλοί άλλοι.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά, Χάρης Κυριαζίδης και ο εκπρόσωπος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων τόνισαν στις ομιλίες τους τις «εργοδοτικές αυθαιρεσίες» με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, την εντατικοποίηση στην εργασία και τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας.

Μεταξύ άλλων τα αιτήματα τους αφορούσαν μόνιμες προσλήψεις στη δημόσια υγεία, παροχή μέσων ατομικής προστασίας, εντατικοποίηση των ελέγχων για τα εργασιακά δικαιώματα, εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ακολούθησε πορεία στην Εγνατία που πέρασε από τις οδούς Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή κι ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δείτε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ (pics)

Loading