Θεσσαλονίκη: Φάρσα το απειλητικό email σε ξενοδοχεία

Σε κατάσταση συναγερμού τις αστυνομικές Αρχές της πόλης έθεσε έως αργά το βράδυ μια πρωτοφανή υπόθεση μαζικής αποστολής απειλητικών μηνυμάτων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης.

Η αστυνομία μετά τα απανωτά απειλητικά μηνύματα που δέχθηκαν ξενοδοχεία της πόλης προειδοποιώντας για τοποθέτηση βόμβας, προχώρησε σε προληπτικές εκκενώσεις και εξονυχιστικούς ελέγχους τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων που βρέθηκαν στη λίστα των παραληπτών .

Τελικά, μετά από έρευνες της Αστυνομίας αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα ωστόσο οι ξενοδοχειακές μονάδες επέστρεψαν και πάλι κανονική λειτουργία.

Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε το απόγευμα από τις διευθύνσεις τριών ξενοδοχείων που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το επίμαχο e-mail, όταν το προσωπικό τους διάβασε το απειλητικό του περιεχόμενο.

Ακολουθώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, μετέβησαν στα σημεία και ξεκίνησαν τους ελέγχους.

Όσο ήταν σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δεχόταν το ένα τηλεφώνημα πίσω από το άλλο από ξενοδοχεία που είχαν λάβει στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές το ίδιο e-mail. Οι έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ δίχως όμως να προκύψει κάτι ύποπτο.

Αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό, καθώς ουδέποτε κατά το παρελθόν δεν είχε γίνει ανάλογη φάρσα σε ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης και δη με μαζική αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος.

Στην περίπτωση των ξενοδοχείων το κίνητρο του δράστη δεν είναι προφανές και προς το παρόν παραμένει άγνωστο.

Αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας μαζί με την ταυτότητα του φαρσέρ.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό – Θεσσαλονίκη: Προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας σε ξενοδοχεία – Αντιπερισπασμό φοβάται η Αστυνομία

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading