Θάσος – Καβάλα: Επιθεώρηση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων

Ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου στη Θάσο και Νότιας Καβάλας, στο πλαίσιο του ν. 4409/2016, για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης.

Στην επιθεώρηση πήραν μέρος επιθεωρητές της ΕΔΕΥ Α.Ε., με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιθεωρητών της εταιρείας Lloyd’s, η οποία διαθέτει διεθνή εμπειρία στη βιομηχανία υδρογονανθράκων.

Μέρος της επιθεώρησης παρακολούθησε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ Α.Ε.,  Αριστοφάνης Στεφάτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΥ, η επιθεώρηση έλαβε χώρα στο διάστημα από 24 έως 28 Μαΐου και κάλυψε θέματα ακεραιότητας γεωτρήσεων στις εξέδρες Κάππα του πεδίου της Ν. Καβάλας και Άλφα και Βήτα του συμπλέγματος του Πρίνου.

Ταυτόχρονα, καλύφθηκαν και θέματα ετοιμότητας του διαχειριστή για απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. επιθεωρεί τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις βάσει προγράμματος που σχεδιάζει σε ετήσια βάση, με σκοπό την αποτελεσματική εποπτεία τους και την εξασφάλιση της συμμόρφωσής τους με την Ελληνική νομοθεσία.

Για την πρόσφατη επιθεώρηση στον Πρίνο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ Αριστοφάνης Στεφάτος δήλωσε:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ολοκλήρωση από την ΕΔΕΥ Α.Ε. μίας πολύ σημαντικής επιθεώρησης στις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου και Νότιας Καβάλας. Η ΕΔΕΥ Α.Ε. εκτελώντας το ρυθμιστικό της ρόλο υλοποιεί απρόσκοπτα το πρόγραμμά της, διασφαλίζοντας την τήρηση του πλαισίου υπεράκτιας ασφάλειας».

Δείτε επίσης: Επίσκεψη Μηταράκη – Αρκουμανέα στο Νοσοκομείο Χίου για το σχέδιο “Γαλάζια Ελευθερία” (pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading