Τέλος με συνοπτικές διαδικασίες ο Δημοσθένης Καρμοίρης από την ΕΡΤ – Σάλος για το ρατσιστικό του σχόλιο (VIDEO)

Με ένα λιτό δελτίο Τύπου, η EΡΤ ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με τον αθλητικό δημοσιογράφο, Δημοσθένη Καρμοίρη – «Επειδή είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται», ήταν το σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις 

Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε, μετά από ρατσιστικό σχόλιο για αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ», είπε αρχικά, για να προσθέσει, εν είδει χοντροκομμένου και αποτυχημένου χιούμορ: «Επειδή είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται».

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο συμπαρουσιαστής έβαλαν τα γέλια, κάνοντας ακόμη πιο αντιαισθητική την εικόνα που, να τονιστεί, ήταν σε live μετάδοση από την ΕΡΤ.

Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1” αναφέρεται στην ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης, με την οποία έγινε γνωστη η απομάκρυνση του γνωστού δημοσιογράφου.

Πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αξιολογήσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη στον τελικό της σκοποβολής, λέγοντας πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που κατέλαβε την 6η θέση, «τα θαλάσσωσε».

Η ατάκα αυτή προκάλεσε τη δυσφορία της ίδιας και του κύκλου της, με τον δημοσιογράφο να απολογείται στη συνέχεια, αλλά να προβαίνει σε νέο άστοχο σχόλιο, λίγες μόλις ημέρες αργότερα.

Δείτε επίσης:΅Αθλητικογράφος ΕΡΤ για Κορεάτες στο πινγκ πονγκ: «Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι;» (vid)

Loading