«Ναι» από τον πρωθυπουργό: Εμβολιασμοί ανηλίκων και από τους παιδιάτρους

Και στα ιδιωτικά ιατρεία των περίπου 3.500 παιδιάτρων της χώρας θα μπορούν πλέον να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού τα παιδιά άνω των 12 ετών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των12 ετών και από τους παιδιάτρους.

Αφού ο πρωθυπουργός άκουσε τις ομόφωνες εισηγήσεις των φορέων, των εκπροσώπων των επιστημονικών παιδιατρικών εταιριών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιων Παιδιάτρων, για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη μάχη κατά του κορονοϊού, έδωσε την έγκριση για την συμμετοχή του συγκεκριμένου ιατρικού κλάδου στην εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία».

Η συμμετοχή των παιδιάτρων στην εκστρατεία εμβολιασμού κρίνεται καθοριστικής σημασίας καθώς σε πολλές περιπτώσεις η σχέση των γονέων με την συγκεκριμένη ειδικότητα ιατρού είναι αμοιβαίας εμπιστοσύνης και βρισκόμασε σε μια περίοδο στην οποία η διαδικασία του εμβολιασμού πρέπει να επιταχυνθεί ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα αλλά και οι εκπρόσωποι των παιδιάτρων.

Τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών λαμβάνουν μόνο εμβόλια mRNA και αυτό δημιουργεί τεχνικό ζήτημα αφού οι συνθήκες φύλαξης των εμβολίων αυτών είναι πιο περίπλοκες από εκείνες των άλλων εμβολίων.

Επίσης στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σωτήρης Τσιόδρας, η πρόεδρος Επιτροπής Εμβολιασμούς Μαρία Θεοδωρίδου , ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης,, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Προϊστάμενος Γραφείου Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας.

Οι παιδίατροι είχαν θέσει το θέμα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών 

Το αίτημα ετέθη στην κυβέρνηση από την Ομοσπονδία των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στα τέλη Αυγούστου.

Στην ηλικιακή ομάδα 12-14 έχει εμβολιαστεί το 9,6%

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ηλικιακή ομάδα 12-14 χρόνων έχει εμβολιαστεί το 9,6% και με τα προγραμματισμένα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 11,5% και στην ομάδα των μαθητών ηλικίας 15-17 χρόνων η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 20% και με τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί φτάνει το 23,1%.

Δείτε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα σχολείων: Αύξηση 90% στα κρούσματα κορονοϊού σε ανήλικους (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading